Totalul afișărilor de pagină

luni, 4 septembrie 2017

3 -TURUL BALCANIC 2017, 2550km in 35 zile prin 4 tari (Muntii Bihorului) - 3

Sunt in patria coniferelor.
Valea Ariesului este mereu surprinzatoare.
Ajung in Abrud si ma voi pune cu cortul la marginea localitatii. Day 4, Abrud - Alba Iulia, 31 iulie, 84,5km Vizitez putin centrul istoric al urbei.
Unele cladiri necesita restaurare.
Urmeaza o frumoasa catarare, am de facut pasul Bucium. Trec prin sate pitoresti.
Dupa cativa km de urcare ajung la Monumentul Drumarilor realizat in memoria muncitorilor care au construit acest drum in urma cu un secol si jumatate.
Din pasul Bucium urmeaza o lunga coborare spre Alba Iulia. Pe traseu sunt oprit de un domn care-mi face cu mana sa opresc. Ma intalnesc cu 2 cupluri de oameni minunati, pasionati de ciclism dintr-o localitate de pe langa Campina, jud. Prahova care se aflau la o tura prin Apuseni. Este vorba despre Liviu Ungureanu si prietena sa si Mihaela Bondoc si prietenul sau. Ma primesc cu caldura si entuziasm. Cred ca sunt oamenii cei mai bucurosi sa ma intalneasca din tot sezonul 2017. Discutam putin, le povestesc putin despre turele mele si nefericitul accident din Italia si la despartire primesc cate o modica donatie de la fiecare cuplu in parte. Liviu chiar mi-a promis ca-mi va upgrada bicicleta daca trec pe la el prin Prahova. Tin sa le multumesc mult si ma bucur enorm ca ne-am intalnit. Merg mai departe si constat ca a mai rasarit cate o pensiune.
Pe valea Ruja zaresc un castel fantomatic.
Cobor usor pana in orasul Zlatna unde sunt uimit de noul look al urbei. S-a construit o alee noua foarte frumos amenajata.
Aleea este flancata de o vegetatie luxurianta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu