Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 martie 2016

3 - VRAJA APUSENILOR 23 - 28 VIII 2015 - Partea 3

Sper la vara sa ma dau si eu cu aceasta mocanita.
Pe langa Abrud eu ma intind vreo 2 ore pe izopren timp in care Cosmin are timp sa viziteze putin Rosia Montana. Ne prinde noaptea si vom dormi in comuna Ciuruleasa langa terenul de fotbal din centru. Eu imi pun cortul iar Cosmin doarme la sac pe masa unui pavilion. O noapte boema care ne aduce aminte de peregrinarile noatre de odinioara.
Dimineata urmatoare drumurile noastre se despart. Eu o iau spre Brad iar el spre Zlatna. Ne luam ramas bun la o cafea si programam urmatoarea noastra tura. Tin sa-i multumesc frumos lui Cosmin pt. ajutor si sustinere in aceasta tura. Mai am cativa km de pedalat pana ajung la granita dintre judetele Alba si Hunedoara, in pasul Buces-Vulcan la 715m altitudine de unde am o frumoasa panorama asupra masivului Vulcan.
De aici urmeaza o coborare de 8km de poveste pe un drum perfect.
Prima localitate unde gasesc manacre gatita este Criscior unde sunt uimit sa gasesc o pizza buna la doar 9,50RON.
Urmatoarea oprire o fac la gara din Brad, un monument istoric care se degradeaza de la o zi la alta.
De aici pedalez pana la Vata de Jos unde spre surprinderea mea gasesc complexul balnear in faliment, astfel ca ma voi lupta impotriva caniculei aruncandu-ma intr-o arteziana cu apa cam murdara. Sunt in Tara Zarandului, pe meleagurile copilariei marelui Arsenie Boca.
In Halmagiu ma opresc sa meditez in fata unui monument inchinat eroilor neamului.
Urmeaza o catarare serioasa de 1,5km cu panta de 10% pana ajung la Popasul Turistic Izvorul Iancului de unde am o frumoasa panorama asupra Muntelui Gaina si Muntiilor Bihorului.
E momentul sa beau niste bere rece si sa ma cinstesc cu o pizza.
Petrec o seara agreabila apoi campez langa local in ultima mea noapte de cicloturism a verii anului 2015.
Ziua urmatoare dupa ce am de dovedit 2 catarari ajung in Varfurile unde ma opresc la Pensiunea Alina Maria sa savurez o ciorba de burta.
Pedalez in continuare pe pitoreasca vale a Crisului Alb pana la intrare in Gurahont unde ma opresc sa ma reculeg in fata monumentului ridicat in memoria eroului Ion Buteanu, fost prefect al Zarandului de pe vremea revolutiei de la 1848 asasinat miseleste in aceste locuri.
Aici fac o baie in Crisul Alb. Dupa inca 40km dupa localitatea Bocsig ma mai opresc la o baie in Crisul copilariei mele.
Urmeaza inca cativa km de pedalat pana acasa! Si astfel a mai trecut o vara de poveste in care am facut 5 ture de vis!
Traiasca cicloturismul!