Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 iulie 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 4 - BULGARIA

Astazi e 1 mai asa ca vom sarbatorii intr-o carciuma pana tarziu in noapte. Apoi facem nightriding. Giani care nu a vrut sa consume nimic alcool toata expeditia, ne-a supravegheat si indrumat in asa fel incat sa nu dea nici o masina peste noi. Tin minte ca-n aceea seara memorabila Florin m-a emotionat marturisind ca a plecat in aceasta aventura "cu pretul vietii" astfel ca am facut cinste la greu sa-l omenesc pe acest tanar temerar care este si un excelent catarator. Pe la miezul noptii ajungem in orasul Knajevac unde nu gasim nici un local deschis spre disperarea mea, mai pedalam vreo 10km si ne campam intr-o livada. E cazul sa mai si dormim!
Ziua urmatoare pedalam pe un traseu pitoresc spre Pirot. Trecem prin sate traditionale.
Ajungem in curand la o cascada interesanta.
Urmeaza o catarare sanatoasa. Florin ajunge primul in varf din nou.
Pe traseu intalnim mai multi biciclisti decat in Romania.
Trecem prin sate pitoresti.
In drum spre Pirot putem admira muntii Stara Planina cu varfuri de peste 2000m.
In Pirot facem o pauza de masa iar apoi pedalam pe temutul drum E-80. Ne prinde noaptea si infricosati de tirurile ce trec pe langa noi in mare viteza alegem sa ne campam unde gasim primul loc acceptabil. In timpul noptii ploua bine dar reusim sa ne odihnim binisor in ciuda ploii si a tirurilor din apropiere.
Ziua urmatoare pedalam pe drumul periculos pana la Dimitrovgrad si dupa inca cativa km. intram in Bulgaria unde suntem intampinati la primul local de un superb exemplar canin.
Tot aici avem sansa sa ne intalnim cu un cuplu de cicloturisti olandezi care se intorceau din Africa de Sud dupa o calatorie epica de peste 6 luni.
Pe langa Slivnitsa ne oprim sa vizitam un monument.
Apoi ne prinde o ploaie violenta dar avem noroc ca gasim un local unde mancam o pizza si socializam cu niste bulgari chefli care ne fac si cinste cate o bere.
Seara ne prinde la un local faimos la 19km inainte de Sofia unde ne simtim excelent.
Aici ma imprietenesc cu niste bulgari simpatici si ma distrez de minune. Florin si Giani se duc la somn la cort dar eu continui fiesta pana tarziu cu bulgarii.
Pana la urma din cauza unei furtuni ma vad nevoit sa ma pun cu sacul langa toaleta localului si dorm totusi bine pana dimineata.
Dimineata imi iau un mic dejun consistent de la acelasi restaurant in asteptarea colegilor.
Astazi traversam monotona capitala a Bulgariei pe o vreme mohorata. Apoi langa localitatea Pancharevo facem un popas langa un lac sa mancam ceva.
Dupa localitatea Dolni Pasarel, Florin are probleme cu bicicleta, va trebui sa mearga pe jos pana in urmatoarea localitate care e la vreo 20km. Eu nu am chef sa merg pe jos si deoarece incepe sa ploua cobor la un restaurant aflat langa cel mai mare lac al Bulgariei pe langa care tocmai treceam si comand o carafa de vin. Giani pleaca cu Florin spre primul oras. Vremea este foarte neprietenoasa.
Noaptea voi dormi la sac in fata complexului turistic langa sosea iar temperatura a scazut pana la 3 grade Celsius. A fost minunat! Giani si Florin aveau sa traiasca momente desprinse parca dintr-un roman suprarealist care sper sa vi le relateze chiar ei.
Ziua urmatoare ne regrupam la o benzinarie la iesire din orasul Samokov. Florin a avut noroc si si-a rezolvat bicicleta la un pret foarte avantajos. Pedalam inca vreo 20km pana ajungem la un restaurant unde e cazul sa ne cinstim. Traiasca aventura pe 2 roti!
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu