Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 august 2020

7 - Expeditia Dor de Dolomiti 2020 (2500km in 34 zile)

Sunt in regiunea Pomurje care este destul de ofertanta din punct de vedere turistic. S-au construit si multe piste ciclabile. Zona este colinara bogata in podgorii. Din cauza pandemiei terasele sunt aproape pustii.
Nu voi parasi orasul inainte de a vizita exteriorul bisericii in stil gotic Ioan Botezatorul, o capodopera din secolul XVII.
Admir niste basoreliefuri.
Intrarea in incinta bisericii se face printr-un portal baroc.
Eroii si personalitatile marcante ale micului orasel care a apartinut candva Stiriei, stau la loc de cinste in memoria colectiva a comunitatii.
Chiar de langa aceasta biserica incepe DJ 713 cu o teribila rampa de 15%. Este duminica, marketul este inchis, voi muri de sete sub soarele torid. Zona este colinara plina de catarari draconice. Ma chinui cu setea si pantele 25km pana ajung in localitatea Savci la un local cu infatisare de casa de pompieri.
Aici pt inceput imi voi cumpara 100ml de sifon, soda wasser pe care dau 20 eurocenti. Aici intalnesc bere la halba Lasko care costa 1,90EUR, un pret decent. Desigur ca nu-mi pot refuza placerea de a-mi cumpara o halba.
Este ora 17. Ma trezesc ca ma abordeaza un cetatean, este vorba de domnul Daniel din Austria. Intram in discutie si impresionat de calatoria mea voi sta cu el la baute toata ziua pana la inchiderea unitatii. El a platit toata bautura. Am discutat multe si dansul era turist si venise sa-si viziteze parintii care locuiesc in aceasta localitate. A fost o zi interesanta. E bine ca mai sunt si oameni cumsecade! Ulterior am dormit cu cortul in spatele barului.
Day 10) Savci - Dornava Azi ma trezesc tarziu si mai stau sa beau niste halbe sa o admir pe Janja, frumoasa fata care servea.
Mi se face foame si sunt nevoit sa-mi cumpar doua panini a cate 3 euro bucata.
Dar e cazul sa ma pornesc si eu la drum. Din nou am parte de cateva rampe dure si sate traditionale.
Zona este preponderent viticola prin excelenta.
In apropiere de comuna Dornava intalnesc paraul Pesnica. Aici vad niste rate salbatice si ma decid sa fac o baie sa ma relaxez. Este canicula mare si voi ramane sa ma odihnesc si relaxez in zona. Fac baie si ma odihnesc la umbra unei salcii. Pana la urma voi ramne aici toata ziua. Merit si eu o pauza. Pe la ora 21 vremea se schimba, vine o furtuna care-mi va uda toate boarfele pana dimineata inclusiv sacul de dormit. In timpul noptii apa imi patrunde in cort si sunt nevoit sa sterg apa din cand in cand cu vesta mea reflectorizanta.
Day 11) Dornava - Polzela. Avand toate catrafusele ude sunt nevoit sa stau cu ele la soare pana la ora 12.
Dimineata ma viziteaza un limas.