Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 27 noiembrie 2019

1- Romania - Cipru pe 2 roti 2019 (3800km in 62 zile)

Protagonist - Carpaticus, 40 anisori, polisportiv si poliglot
Bicicleta - Cornelia, prima tura cu stapanul Carpaticus,
21 februarie, o zi importanta pentru mine, voi porni intr-o epica aventura pe bicicleta pornind din Ineu, de la paralela de 46,43 grade latitudine nordica in directia Protaras aflat la paralela de 35 grade, in insoritul Cipru. Acolo ma va astepta un job bunicel la un hotel. Intamplarea face sa nu pornesc singur ci impreuna cu Ignace Van den Broeck, un tanar ciclist belgian aflat in expeditia vietii lui spre indepartata Japonie. L-am cunoscut pe warmshowers unde sunt membru si l-am cazat la mine o noapte, in ziua precedenta intampinandu-l pe traseu si avand o serata agreabila impreuna. Ura! Sa inceapa distractia si pentru mine, sa inceapa aventura! Pe la ora 11 reusim sa ne pornim la drum.
Vremea este acceptabila, cateva grade in termometre. Nu ne plangem. Pedalam spre Brad. La Gurahont facem prima pauza de masa si de aici intram pe Defileul Crisului Alb.
Dupa doar cativa km ajungem intr-un loc mai special unde se afla un hotel intr-o pestera deschis pe perioada sezonului estival.
Proprietarul se pare ca este patriot dupa tricolorul afisat si amenajarea exterioara.
De asemenea a introdus si mazgaliri comerciale, rupestre menite sa atraga si sa bulverseze putinii calatori si turisti ai zonei.
Apare si un cuplu pagan sau poate sunt protoparintii neamului omenesc Adam si Eva. Of, femeia, eterna poveste!
In urma cu cativa ani l-am intalnit pe proprietarul acestui ciudat stabiliment turistic si spunea ca are succes vara cu cicloturistii straini. Acest excentric cetatean are domiciliul in satul din apropiere.
Urmeaza un traseu placut trecand prin sate traditionale inconjurate de paduri si dealuri.
Intre Aciuta si Avram Iancu intalnim zapada langa drum. Iarna inca nu ne-a parasit.
Trecem si pe langa o mlastina unde pe vremuri, in studentia mea pe cand pedalam pe aici erau zeci de bivoli la scalda.
Constat cu mahnire ca mare parte din paduri au fost defrisate.
Dupa Varfurile intram pe E79 si mai avem 3 catarari in 10 km pana ajungem la pensiunea Muntele Gaina din Halmagiu unde vom petrece noaptea.
Day 2) 22 februarie, Halmagiu - Brad - Deva Prima pauza o facem dupa doar cativa km de pedalat la biserica monunment istoric din Ionesti care dateaza din secolul al XVIII-lea.
Aceasta mica capodopera are o turla svelta din lemn.
Aici intalnim morminte ale unor oameni care au fost contemporani cu Eminescu si Slavici.
Ne plimbam putin prin cimitirul aflat in panta.
Dupa doar cativa km intram in judetul Hunedoara si dupa ce mai pedalam nici o ora ajungem la Panteonul Motilor de la Tebea, poate cel mai sacru loc al ardelenilor.
Este momentul sa ne reculegem printre mormintele fericitilor eroi.

Jurnal tura din iunie 2019 Cipru

28 mai Ayia Napa Carpaticus vă salută! Renunț la femei, renunț la țigări, dar nu renunț la beutură! Domnul fie cu voi!
Maria Palade Te-au devastat parașutele mamii lor, băiat fin, rafinat, cetit, plin de șarm și creativitate, fala Carpațior și groaza nelegiuiților, vătaful cicloturiștilor planetari și ocrotitorul dihăniilor. Spune și tu, merită să-ți iei definitiv gîndul de la acele plăpînde și dulci făpturi dăruite de slăvita pronie bărbaților, spre amor și năpastă, dînd curs unei indispoziții de moment? Iar tabacul, tabacul; ce bărbat adevărat e ăla care nu duhnește a pufoaică putredă de la juma de milă? Care nu tușește cavernos, nu scuipă des și nu șuieră înduioșător prin locul lăsat liber odată cu dispariția în neant a incisivilor galbeni și roși ca munții Măcinului? Ce mascul adevărat e ăla care nu s-a întîlnit măcar o dată în viață cu blenoragia, tebeceuu și lățeii? Nu, hotărît nu te poți lăsa de curve și tutun, de aceste dulci otrăvuri care fac moartea mai mizeră și mai tristă decît e! Nu toate femeile sînt cinstite, ba pot pentru ca să spun că aproape toate sînt curve. Atunci de ce ți-ai pierdut speranța? Plînge pletora bagaboantelor și spirocheții lor după un asemenea cavaler. Se prăbușesc acțiunile lui nea Kent, venerologii mor de foame, stabilimentele suspină. Noroc cu șprițu. Te rog, năpraznic luptător, redresează-te degrabă!
4 iunie Va salut de la Agia Napa, din nou! Mi s a stricat smartphone ul dragi prieteni deci nu mai pot posta poze! Domnul fie cu voi!
5 iunie Dragi prieteni, va salut din Agia Napa din nou. Nu mai am telefon dar am un laptop. Azi a fost o zi mai nefasta pt mine. Am fost concediat. Dar nu e stres, se gaseste de lucru pe aici iar sufletul meu merita o vacanta in insula Afroditei. Va iubesc pe toti si mi cer scuze mamei Mariana si managerului general al hotelului Silver Sands, Menelaos Menelou, omul care m a ajutat cel mai mult in viata desi nu meritam! Dumnezeu fie cu voi si nu va pierdeti speranta!
7 iunie Salutari de la Ayia Napa, din centrul distractiei! Turul Ciprului incepe chiar azi pentru mine! Domnul fie cu cei indrazneti!
Salutari din Famagusta! Am pornit in turul lumii. Prima etapa va fi traversarea Turciei in drum spre Bucuresti, apoi o iau spre casa sa ma odihnesc si sa muncesc putin pentru etapa urmatoare! Viata e frumoasa cand iubesti cu adevarat. Domnul fie cu cei iubitori!
Am iesit din zona de confort. De la hotel de 4 stele am ajuns sa dorm de exemplu noaptea trecuta cu sacul de dormit sub stele pe un teren de volei in Ayia Napa! Sunt atat de fericit ca-mi pare ca visez! Traiasca libertatea! Domnul fie cu cei cu idei adevarate!
8 iunie Salutari de la o berica rece de pe plaja Constantia din Famagusta! Sunt in plin zbucium sufletesc, sunt un om distrus in pragul disperarii. Am ajuns vagabond, un suflet chinuit in cautarea adevarului si al fericirii in acest colt de paradis. Berea curge rauri dar nu mi poate ineca durerea. M am nascut sa gust din placerile vietii si am gustat pana la fund din cupa de amaraciune. Azi noapte am petrecut pana la 3 dimineata cu niste turci la un local, apoi m am luptat pana in zori cu tantarii pe plaja, Ulterior am dormit 6 ore la umbra zidurilor venetiene de secol XV in iubita cetate a sufletului meu unde am cunoscut placerea dar si decadenta si chinul. Sunt un vierme nefericit prin paradisul iluzoriu. Privesc cu jind la negrese in bikini si sorb cate un Efes tanguindu-ma de viata amara! Te iubesc viata! Va iubesc pe toti! Ciclotrubadurul Carpaticus se pregateste sa scrie un roman despre boema sa viata! Traiasca libertatea!
Maria Palade " Sunt un vierme nefericit prin paradisul iluzoriu. Privesc cu jind la negrese in bikini si sorb cate un Efes tanguindu-ma de viata amara! Te iubesc viata!" Genial! Ăsta-i un poem deja! Iese din cînd în cînd la iveală adevăratul Carpaticus, cel mai inteligent și mai poliglot dintre toți ciclonomazii aflați la ora asta în rătăcire planetară, galactică și transcendentală. Poetule, mai bine vierme nefericit și liber, decît fazan bine hrănit și prizonier în curtea unor burțoși zgîrciți.
Claudia Claudia Esti un talent nedescoperit in ale scrisului, Claudiu Moga Dan. Succes in scrierea romanului!🤗 Abia astept sa-l citesc.
9 iunie God bless Famagusta, my love! I will never betray you except for Mallorca, next year! Hisar Restaurant is the best! I am a character Shakespeare would be proud of me!
Dupa 3 zile de desfatare la Ayia Napa au urmat 3 zile de placere la Famagusta. Viata e un izvor al fericirii! Dragi prieteni dati la inima ce cere caci viata e scurta. Sub cerul mediteranian cipriot am fost rege pentru o zi, pentru o clipa suspendata in cotidianul efemer al unui suflet chinuit! Clipa ramai, esti atat de frumoasa! Va iubesc pe toti! si totusi exista iubire, si totusi exista blestem, Carpe diem!
10 iunie Salutari de la un beach front bar cu panorama de la Kapparis! Sorb o halba rece de Keo in sanatatea celor care se bucura de ispravile mele din paradisul cipriot! Traiasca prietenia!
11 iunie Salutari de la un beach front bar de la Malama Beach! Beau o savuroasa halba de Keo in cinstea prietenilor mei adevarati! Munciti pentru visele voastre, munciti pe branci si veti reusi in viata! Cel putin eu asa am facut de am ajuns un cetatean fericit!
Hoinari pe munte Sanatate si berea KEO alaturi de Zeita Afrodita sa te urmareasca toata viata in Suflet si Gand.Cine bea KEO nu mai poate savura ,,,cu adevarat niciodata o alta bere.O stiu din proprie experienta.Iar tu poti confirma.
11 iunie 2017, o zi crancena pentru mine, poate cea mai grea in care era sa-mi pierd viata intr-un stupid si dramatic accident in Alpii Liguriei, intr-un sat din comuna Ne. Destinul mi-a fost favorabil si am supravietuit miraculos desi am avut fractura craniana cu hemoragie interna si pirderea cunostintei. Italienii m-au salvat, doctorii din spitalul San Martino din Genova mi-au salvat viata. Era sa mor asadar la o varsta frageda. Azi privesc in urma cu recunostiinta si inainte cu speranta! Azi trebuie sa sarbatoresc! Viata este un izvor al fericirii! Viata este povestea, sufletul si visul nostru, este darul nostru cel mai de pret! Traiasaca viata cu bune si cu rele caci nimic nu e perfect dar totul este perfectibil! La multi ani cu sanatate dragi prieteni de pretutindeni!
13 iunie De aproape 2 saptamani stau cu burta la soare cat ii ziua de lunga pe cate o plaja paradisiaca, un coctail in mana dreapta. Bugetul rezista! Traiasca Cipru unde am cunoscut paradisul!
Viata este iluzia unei clipe fericite destramata de samavolnicul destin!
Maria Palade Oh, bijuterii neprețuite, elegiile estivale ale acestui Ovidiu Naso post-modern, ciclo-rătăcitor, auto-exilat în insula răpusă de soare și bîntuită de himere a Afroditei!
Maria Palade Slavă Domnului că ai supraviețuit, pronia nu putea să ne lase orfani; cum să se frîngă taman în Codru Moma un asemenea glorios destin? Cum să se curme o epopee unică, abia începută? Zeii, driadele, gnomii, sibilele, runele, golurile alpine, mumele, ielele, rododendronii, leucocitele și piticii de grădină au complotat în favoarea noastră. Sîntem fericiții beneficiari ai unei înțelegeri tainice între marile puteri ale stratosferei, hiperspațiului si ale universului cuantic. Maestrul Lorin Fortuna fie cu noi și cu tine, slăvite călător prin nouri! Ești însemnat din născare cu pecetea ordinului Gransfors Bruk și împărtășit cu zeama nobilă a ovăzurilor dospite în alabastre de jad, precum a zis poetul. Ești nemuritor! Pentru detalii apelați 0999666999/int. 888.
14 iunie It`s high time for me for a new life, a new job and a new love! Greetings from a paradise beach in Cyprus!
14 iunie Ofer 200 euro pt cine imi va fura bicicleta Cornelia! Nu mai da randament saraca sau eu am imbatranit!
Maria F Palade Geniile sînt veșnic tinere, iar tu, 18 ani forevăr! Corneluș e obosită, poate și posedată, vorba lui Răzvan. Poate au mai călărit-o și alții în tinerețe, poate a fost abuzată, sau poate că pur și simplu și-a consumat resursele. În mod normal, acasă, cu 200 de euroi o faci mireasă neprihănită, de juri că n-a văzut în viața ei labe pe ghidon și budigăi cu pempărs, pe cocoașă. Îi faci o himero-plastie socotită, de te uiți la ea și zici că tocmai ai terminat liceul, ești nepotul lui Onassis și te pregătești pentru un voiaj subacvatic în Groapa Marianelor, cu escală în Barajul Vidraru. Eu zic s-o păstrezi, are potențial încă. Și-apoi, nu cred că ai avea atîta rezistență încît să vezi cum niște nenorociți îi donează organele pe piața neagră; sau cum o umilesc tîrînînd-o într-un tîrg de vechituri, pe ea, cu atîta istorie în pedale...
Dragi prieteni, va salut de pe o plaja paradisiaca, cea mai tare din Cipru, unde am trait momente minunate, Viata este un izvor al fericirii! Iubiti-va mult! Fiti fara griji, cu inima curata si mintea odihnita!
Iubirea sincera si inocenta conteaza cel mai mult in viata dar in ziua de azi le mai intalnim doar la copiii din familii decente!
16 iunie Este ultima vara a tineretii mele, fixiologic si cronologic vorbind! Daca supravietuiesc acestui delir si perpetuu chef cipriot, promit solemn ca de la toamna Carpaticus se va maturiza! Vin sa aduc plus valoarea in tara unde am vazut lumina zilei! Deocamdata Et nunc bebemus Mogaliter! Adica sa bem sanatos a la Carpaticus, marele cicloboem mioritic!
Sunt un vagabond, un suflet de artist, un pacatos mic sub soarele torid mediteranean cipriot! Important e sa nu uitam de unde am pornit, sa nu ne uitam obarsia! Va iubesc pe toti dragi prieteni mioritici!
17 iunie Astazi sarbatoresc cu apa chioara si rabdari prajite! Mai am 2 euro in buzunar si doar 300 euro in cont, dar abia maine dimineata pot sa scot niste bani caci nu am card, trebuie sa merg personal la banca! Saptamana asta mi se termina vacanta si sper sa gasesc job, altfel va fi jale si vai de capul meu! Va iubesc pe toti!
Maria Palade Ești în grafic, cavalere. Între bani și aventură nu există nicio relație. Combustibilul aventurii e tocmai lipsa banilor. Nimic nu e mai puțin palpitant, mai previzibil și mai dezolant decît traiul îndestulat. Cînd ești sigur că la apusul soarelui ești în Maldive, Mimi rășchirată pe divan, tu în acvariu cu țiparii, soarele sus pe cer, chelnerii foind în juru-vă cu tăvile pline, șampaniile sfîrîind, nisipu mirosind a sare, ananas și tanga din gore-tex expandat, ce palpit să mai fie, ce suspans, ce farmec???!!! Bucură-te Carpaticus, gustă cu nesaț din fericirile penuriei, veselește-te întru lipsuri, soarbe nectarul libertății absolute! Ești eroul nostru!
17 iunie Boschetareala mea in cel mai frumos colt de paradis din estul Mediteranei se apropie de sfarsit! Clipa ramai esti atat de frumoasa!
19 iunie Vacanta mea cipriota pe 2 roti continua! M-am refugiat in Cipru Turcesc pe o plaja paradisiaca unde ma dreg cu indragitul meu Efes, Allah be blessed! Azi, traversand Muntii Pentadaktilos, am redescoperit placerea ciclocatararii, unde inca sunt unul dintre cei mai tari la nivel de Balcani, prin palmaresul dobandit. Dupa 2 saptamani de relaxare la plaja, e momentul pentru turul insulei, inainte de a ma pune cu burta pe munca! Viata esti parsiva! Mars! Si totusi viata noastra a muritorilor din clasele de mijloc si inferioare nu poate fi un concediu permanent! Munca te caut, munca te ador! Va iubesc pe toti! Deocamdata un Efes rece pe gatlej privind valurile inspumate ale Mediteranei de Est este tot ce conteaza! Carpaticus va saluta cu respect cu gandul la tara unde a vazut lumina zilei!
Vissi d arte, vissi d amore! Traiasca artistii adevarati si viata autentica! Traiasca boemii, singurii mei prieteni! Romania te iubesc!
20 iunie Carpaticus va saluta! Vacanta mea continua in Ciprul Turcesc! M am simtit foarte bine cum merit! Sunt un fericit cicloaventurier recunoscator divinitatii ca sunt sanatos, rebel, boem, putin nebun, un om simplu dar plin de rafinament intrinsec. Multumesc parintilor si lui Dumnezeu! Traiasca oamenii sinceri!
Maria Palade Da, da, mare om, mare caracter! Ce spun eu om, zeu de-a dreptul, Mediterana dată-n clocot și trecută prin tifonul poeziei antice, al miturilor străvechi și al beciurilor cu bere Efes!
21 iunie Nimic nu conteaza pe pamant mai mult decat dragostea!Traiasca iubirea mea adevarata care va veni in curand! God be blessed! Va iubesc prieteni!
Marea dragoste ma asteapta! Va iubesc pe toti! Totul e o desartaciune cu exceptia dragostei curate! FIti iubiti si intelegatori!
Dupa 20 de ani de truda prin lumea larga si diversa sarmanul Carpaticus mai are decat 200 euro in cont! Sunt cel mai fericit cicloboem! O bere rece si o muzica buna e tot ce doresc pe aceasta lume de vis! Of destin samavolnic si bizantin! Si berea Keo imi curge pe gatlej in continuare! Va iubesc pe toti!
Va iubesc dragi prieteni! Da-ti-mi si mie un job sa manance o paine si gura mea sarmana! Traiasca edilul din Ineu si fratii mei romani care muncesc din greu pentru minunata viata!
23 iunie A fost un concediu de 3 saptamani de vis! Cu doar 5 centi in buzunar si oaresice datorii pecuniare e momentul sa gandim la viitorul care suna torid si mediteranean! Maine voi bate la poarta raiului, adica la posibilitatea inceperii unei noi cariere in ce avem mai frumos pe lume, adica in munca! Traiasca meseria, bratara de aur a minunatilor proletari pe care intreaga planeta se sprijina!
26 iunie Secventa scurta din jurnalul personal 26 iunie 2019, Decaderea mea in paradisul cipriot, reducerea mea la un statut inferior s-a produs din pricina ca m-am indragostit de o nimfa lituanianca focoasa care nu ma merita. Astfel din viata de boier, ca porter la receptie unde nu faceam nimic si luam bacsis serios, m-am trezit vagabond,veloboschetar ce-i drept avand in buzunar un buget frumusel, banii castigati in luna mai la un reputat hotel al celui mai mare mogul hotelier din Insula Afroditei! Restul povestei si aventuri delirante in cartea care o voi publica despre aventurile mele cipriote din anul de gratie in care vietuim! Carpaticus va saluta!
Maria F Palade Carpaticus, nimeni nu te merită; la talentul cu care ești hărăzit, doar eroine de legendă și fete de împărat ar putea, cu îngăduința zeilor, desigur, să spere că vreodată ai putea să le fi partener de viață. Acele vrednice de plîns muritoare au fost îndepărtate de slăvita pronie cerească din calea ta, tocmai pentru că nu se cuvine ca cele ale humei să se alăture celor ale văzduhului. Tu ești un vultur, cum de te-ai văzut, fie măcar pentru o clipă, cu găinile în ogradă?
Il Pio e deja o legendă. În viitorul apropiat va intra vrînd nevrînd și în atenția publicului larg. Deocamdată doar cunoscătorii pot gusta din ambrozia cea nepămînteană a slăvitelor năzbîtii carpatiene. E de la sine înțeles că gloatele nu sînt încă îndeajuns de pregătite pentru a surprinde inefabilul personalității marelui bărbat. Fanii lui nu pot fi decît cei înzestrați nativ sau nenativ cu un soi de inteligență piezișă, cu un simț bine distorsionat al realității, cu o înclinație fermă spre absurd, băuturi spirtoase, poezie persană și durere în pix. Carpaticus le e idol, filozofie de viață și plonjon în absolut. Opera lui va scoate definitiv omenirea din minți. Va schimba cursul istoriei, știintelor și Tîrnavelor. Va fi ceva mult mai fain decît la Nagasaki, la inaugurarea părculețului de joacă din incinta abatorului central din Budapesta, sau la Maglavit pe dale. Vor fi semne și minuni. România va fi răzbunată istoric, para-istoric și hiper-caloric. Se va numi Carpatia, iar noi carpatieni. Vom purta căști și schiuri, vom avea leduri în loc de nasturi și ne vom deplasa prin văzduh pe niște scăunele înaripate din inox. Vom fi fericiți! Trăiască cicloturismul și marele lui reinventator! O ies! Ies nițel și revin.
Ești un nou Cervantes, Carpaticus. Lasă harul să lucreze, tu doar supune-te cu pioșenie și cu încredințarea că nu ești decît condeiul cu care zeii își scriu poveștile nebune. Cartea ta va zgudui din temelii coșmelia literaturii universale, va arunca în derizoriu basmele lui Homer, elucubrațiile lui Dante, flecărelile lui Tolstoi și schițele lui Godină! Stăm toți cu respirația tăiată în așteptarea minunii!
29 iunie Ars amare, ars lavare, ars laborare! Oare ce job a dobandit Carpaticus in paradisul cipriot? Ofer o bicicleta modesta celui care ghiceste primul!