Totalul afișărilor de pagină

marți, 1 octombrie 2013

12 - VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari)- EPISODUL 12 (MUNTE NEGRU - (Magia muntelui si a marii)

Dupa ce ma satur de baie si plaja pornesc la drum. Chiar de pe aceasta plaja porneste o pista ciclabila de vis. Sunt nevoit sa fac dese opriri ca sa imortalizez peisajul si florile care le intalnesc la tot pasul in aceasta minunata luna mai care nu degeaba se numeste in popor "Florar".
Pista este de-a dreptul incredibila, la fel ca pe Coasta de Azur!
Ajung chiar si la un tunel!
De apropiem de Budva. Dupa ce trec de tunel ajung intr-un loc fascinant unde stanci de diverse forme ies din apa misteris. Ce bun loc pt. snorkeling si scuba diving!
Chiar inainte de Budva intr-o statiune am bucuria sa ma intalnesc cu francezul Anais Romanin care impreuna cu prietena sa se aflau in calatoria vietii lor. Faceau turul lumii pe 2 roti, desi la o varsta foarte frageda. Le-am dat informatii despre Kosovo, Macedonia, Albania si Turcia si vom ramane prieteni. Sper candva sa ma viziteze la Ineu iar si eu le voi face o vizita. Bravo temerarilor! Sper sa va intoarceti teferi! Va voi urmari online pe blogul vostru. Asta este diferenta de mentalitate si de standard de viata intre Occident si Orient. Daca ai norocul sa te nasti sau sa lucrezi in Occident intr-un singur an de zile poti strange bani pt. turul lumii cu bicicleta. Daca te nasti in Orient (aici includ si Balcanii) poti muncii o viata si poate dupa 20-30 de ani sa strangi banii sa-ti indeplinesti visul asta daca nu ai si familie, rate la banca etc. Dureros dar adevarat!
De aici incep sa urc. Este cazul sa fac o incursiune in munti indreptandu-ma spre orasul Cetinje. Dupa doar 1 km de catarare am parte de o priveliste superba asupra renumitului oras turistic Budva.
Drumul urca nu gluma. Nori amenintatori incep sa acopere cerul.
Las in urma marele oras si splendidul litoral al Adriaticii.
Dupa cam o ora de pedalat, castigasem destula altitudine si pot sa fac un scurt popas la o un local cu o terasa de unde am o ametitoare panorama asupra zonei.
Ce dor imi era de munte, de o catarare adevarata. Si intr-adevar am urcat cel putin vreo 12km. Marea era deja departe. Bicicleta mea Radon se comporta admirabil.
Pe ultimii km. am un camarad de drum, si anume un caine de vanatoare care trage tare si tine ritmul cu mine. Avem un traseu de culme foarte pitoresc cu ampla panorama asupra marii in dreapta si cu blocuri masive de stanca in stanga. Acest caine ramane pt. mine eraul zilei.
In curand vine o coborare de cativa km. in care prind viteza de peste 50km/h si deci bietul patruped canin este nevoit sa cedeze si sa renunte la injusta cursa cu Carpaticus. Ajung in Cetinje unde imi scot bani pe card, mananc bine, discut cu niste ciclisti, apoi ma opresc la marginea orasului unde fac o pauza binemeritata gasind bere ieftina la un magazin langa un monument. Deoarece va urma o lunga catarare decid sa ma opresc aici in aceasta zi.
Pana la urma sunt lasat sa ma instalez cu sacul de dormit intr-un garaj la marginea orasului. Ziua urmatoare incepe o lunga urcare. Voi avea parte de un traseu turistic de vis.
Am parte de multe serpentine si intalnesc si o gramada de flori iar ziua este perfecta de pedalat.
In asa cadru natural sa tot pedalezi! Ce frumoasa este viata de cicloturist! Asta doar daca sti sa alegi traseul corect si daca vremea tine cu tine desigur.
Dupa cativa km. de serpentine ajung si-n varful pasului de unde iar am o panorama superba asupra muntilor Bjelice si va urma o coborare periculoasa.
Peisajele sunt ametitoare iar serpentinele de toata frumusetea, adrenalina mea fiind la cote maxime.
Noroc ca Radonul meu are frane bune pe un astfel de drum fara parapeti dar extrem de atractiv.
Traiesc momente de incantare si ma pot declara un om fericit!
In curand ajung intr-o localitate turistica unde gasesc niste tarabe cu niste articole vestimentare superbe.
In incheierea acestui capitol vreau sa Multumesc din suflet celor care m-au sprijinit sa fac si aceasta aventura.Multumesc lui Dumnezeu ca m-a ocrotit din nou. Multumesc parintilor Dan si Mariana ca m-au inteles si sustinut mereu. Si acum multumesc prietenilor sustinatori care au fost numerosi si inimosi. Multumesc din suflet lui: Teodor Dobrinescu, Bogdan Cristea, Adina si Zoltán Márton - http://Z0ltan77.com/ , Sergiu Havasi, Liviu Marunceac -http://livstorm.blogspot.ro/, Tibi Muntean, Sorin Liubarschi, Bogdan Banica, Valkai Elod, Florin Leonte, Horia Nitu si tuturor celor care m-au ajutat.In Romania cel mai bine am fost primit la Timisoara, Campina si in capitala. In Balcani cei mai primitori oameni au fost in Serbia, Bosnia si Macedonia. Accesand linkul urmator puteti viziona o emisiune Tv in care-mi povestesc aventurile din penultimul meu mare tur europen si din cariera mea de cicloturist! http://forum.stelici.ro/viewtopic.php?f=51&t=2578

Traiasca MunteNegru!