Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 13 septembrie 2017

17 -TURUL BALCANIC 2017, 2550km in 35 zile prin 4 tari (prin nordul Greciei) - 17

Ajuns in orasul Drama constat ca pot scoate de la un bancomat suma de doar 50EUR. Preturile sunt mari pe aici, nu stiu cum o sa ma descurc. Pedalez pana in Doxato unde ma pun cu cortul pe proprietatea unui cetatean langa un cotet cu miei. Dimineata la 7 imi da trezire proprietarul intrand cu remorca in cortul meu exact in partea in care dormeam. M-am speriat ingrozitor, am sarit ca ars, i-am spus grecului ca sunt turist aventurier si nu hot de oi. Omul m-a lasat in pace si m-am ales cu un bat de la cort fisurat. Omul a venit sa-si verifice animalele vazand cortul langa cotet si s-a gandit sa ma sperie putin si sa ma alunge intr-un mod original.
Day 15, Doxato - Kavala - Vrisi - Eleftheroupoli - Doxato, 103km. Dupa localitatea Stavros mai am de urcat un deal inainte de coborarea spre Marea Egee.
In varful dealului imi aduc aminte de Cipru.
Urmeaza coborarea spre mare.
Pe coborare fac un popas intr-un parc bine amenajat sa admir chiparosii de care mi-a fost atat de dor.
Ajung in orasul Kavala unde fac niste cumparaturi la un supermarket. Este foarte cald.
Aici la Kavala pe o plaja realizez ca nu o sa-mi permit sa ajung pe insula Thassos pt. ca risc sa fac foame si daca nu gasesc urgent de munca nu voi mai avea nici bani sa ma intorc acasa asa ca cu parere de rau decid sa ma intorc spre casa. O iau spre Tesalonic pe coasta si opresc la cate o baie la cateva plaje.
Ajunsesem in Grecia si la Marea Egee pt. a patra oarain viata mea pe 2 roti. In Vrisi sunt nevoit sa-mi incarc telefonul si stau cateva ore la o patiserie unde gust si berea lor traditionala, aici o bere mica la doza costand 1,20EUR, ieftin pt. Grecia dar scump pt. buzunarul meu.
De aici o voi lua catre Bulgaria din nou. Inspre Akropotamos am de urcat un deal pe un soare torid. Pe coborare intalnesc cel mai mare arbore intalnit in sezonul 2017, un sicomor urias.