Totalul afișărilor de pagină

luni, 4 septembrie 2017

2 -TURUL BALCANIC 2017, 2550km in 35 zile prin 4 tari (Muntii Codru Moma si Muntii Bihorului) - 2

Uneori calitatea drumului lasa de dorit dar traseul e perfect pt MTB fara bagaje.
Intalnesc si batracieni.
Rozalina se descurca de minune.
Pe ultima parte a catararii traseul este tot mai salbatic. Intalnesc multi mesteceni.
Admir si niste ferigi imense.
Drumul e plin de denivelari si pietre.
Dar in curand ajung in varful pasului unde intalnesc niste indicatoare noi.
Vor urma 14km de coborare spre localitatea Sustiu pe un drum cam prost. Voi fi prudent asadar. Cand ajung la un drum mai bun aproape de catunul Ursesti intalnesc o turma de capre nesupravegheata iar dobitoacele o rup la fuga cand ma zaresc.
Din localitatea Sustiu ies in drumul european E79, poedalez 5 km pe el pana in localitatea Lunca de unde cotesc la dreapta spre Arieseni. Urmeaza o usoara catarare pana in Baita. In satul Fanate opresc sa admir o biserica de lemn. Oficial aici este intarea in Parcul Natural Muntii Apuseni.
De la iesire din Baita incepe catararea adevarata, voi avea 13km de serpentine pana sa ajung in drumul de culme. Peisajele sunt pitoresti.
Din Vartop urmeaza catararea, voi opri la Pensiunea Mama Uta unde voi petrece o seara agreabila. Apoi ma pun cu cortul in apropiere.
Day 3, Garda de Sus - Abrud, 60km. Foarte tarziu ma scol si la iesire din localitate opresc la un restaurant unde servesc un pastrav cu mamaliguta.
Urmeaza sa pedalez pe Valea Ariesului, prin Tara Motilor, taram de legenda unde m-am simtit bine in fiecare an. Peisajele vorbesc de la sine despre frumusetea fara de seaman ale acestor locuri.
Sunt in patria coniferelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu