Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 30 ianuarie 2021

3- Turul Banatului 2014 (26 martie - 2 aprilie)

In continuare am 6km de catarare in serpentine pana in varful pasului. Traversez Muntii Locvei. Sunt in Parcul Natural Portile de Fier.
Urmeaza o lunga coborare pana in Pojejena unde ma intalnesc prima data cu Dunarea. De aici pedalez pe langa Dunare iar dupa localitatea Coronini zaresc 2 panouri publicitare cu ce am de vazut pe Clisura Dunarii care incepe aici.
Primul obiectiv turistic este stanca Babacaia.
De aici intram in prima sectiune de chei de pe Defileul Dunarii care este cel mai lung defileu din Europa. Dunarea se ingusteaza.
Peisajul este spectaculos. Pedalez pe langa batranul fluviu iar in stanga am zona de carst, limestones.
Ce superb este peretele stancos de deasupra mea!
Ador sa pedalez pe langa fluviu.
Drumul este de o calitate destul de buna iar traficul este extrem de redus. Malul sarbesc este aproape.
In curand ajung la o pestera cu o interesanta formatiune carstica de unde picura niste apa, probabil un izvor.
Chiar in apropiere este Cabana Sandvas unde opresc sa mananc ceva. Aici am bucuria sa intalnesc un cuplu de ciclocalatori excentrici originari din Portugalia. Stam la povesti putin, ii invit la o bere. Aflu ca au emigrat la Londra unde au muncit 5 ani la o corporatie. Visul lor era sa calatoreasca, sa cunoasca lumea cu bicicleta. O mostenire din partea unei bunici a determinat-o pe Dolores sa-si convinga partenerul Miguel sa-si dea demisia amandoi, sa-si vanda bunurile si sa porneasca pe bicicleta in turul lumii. Deocamdata se indreptau spre Turcia avand ambitia sa ajunga ulterior in Australia! La bunurile materiale si joburile bine platite au putut renunta, insa nu si la cainele lor mult iubit pe care l-au luat cu ei intr-in trailer ciudat. Acest caine va vedea lumea precum un rege, norocos dobitoc! Curajos cuplu! Drum bun prieteni! Buena suerte! Vaya con Dios! O asa fata voi cauta si eu in viitor! Sanse exista dar probabil nu in tara lu Papura Voda unde m-am nascut.
Pe sub stancile semete natura incepe sa inverzeasca. Sa nu uitam influetele climei submediteraneene se simt pe aici.
Este putin racoare, primavara inca nu si-a intrat in drepturi.
In curand trec pe langa o plaja amenajata.