Totalul afișărilor de pagină

vineri, 31 ianuarie 2014

30 - VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari)- EPISODUL 30 (La bunul meu prieten FRIEDL)

Dupa atata cultura mi se face foame si ma asez la o carciumioara cu preturi modeste unde cu 10 EUR voi manca jumate de pui delicious la rotisor, o portie de salata de cartofi si-mi voi uda gatlejul cu o traditionala bere Villacher.
Dupa delicioasa masa in timp ce-mi savuram berea priveam cu satisfactie la multitudinea de biciclisti care utilizau pista ciclabila. Nu de putine ori am vazut si parinti cu copii mici care erau incurajati sa pedaleze de la varste fragede. Hei bravos dragi austrieci! Oare cand va fi asa si pe frumoasele noastre plaiuri mioritice?
Apoi a venit momentul sa ma arunc pt. cateva minute in lac sa ma racoresc. Apa era perfecta.
Vine si momentul cand trebuie sa pornesc la drum pedaland pe superba pista spre Spittal a.d. Drau.
Sunt foarte mandru de bicicleta mea care merge foarte bine in continuare. Si vai abia astept pasurile alpine care vor fi in numar numeros.
Drumul continua pe o pista ciclabila de vis.
In localitatea Lendorf fac o pauza si-mi cumpar niste conserve mai ciudate de la un supermarket dar din pacate gustul lor lasa de dorit. Tot mai bune sunt mezelurile si branzeturile proaspete chiar daca sunt mult mai scumpe. Calitatea costa mereu.
Din pacate pista ciclabila nu este permanenta. Cateodata se mai si termina si trebuie sa pedalez si pe sosea.
Trec si pe langa campuri de grau copt situate la poalele muntilor. Suntem in mijlocul lui iulie.
Inainte de a intra in Muhldorf trec pe langa un mic lac a carei apa cristalina si extreme de curate ma imbie la o scalda. Am vazut si cativa pescari dar nimeni si nimic nu m-a putut opri sa nu ma racoresc in superbul lac. A fost perfect si m-am simtit minunat.
Dupa ce ma racoresc, pedalez doar 500m pe o pista ciclabila impecabila pana ajung la un local unde sunt atras ca un magnet sa fac o pauza.
Nimeresc minunat in micul paradis al lui Friedl. Aici domnul Friedl are un local cu o minipescarie de unde clientul isi poate prinde pastravul cu undita la alegere.
Cei care nu sunt pescari pot alege un pastrav dintr-un loc special amenajat pt. asa ceva.
Sunt fascinat de acest loc si desi mai am doar 10 EUR in buzunar pana-mi va trimite mama bani in ziua urmatoare, ma decid sa investesc 3EUR intr-o halba de bere traditionala. Intre timp ma imprietenesc cu un client gras si glumet care-mi va face cinste o noua halba de bere.
In apropiere de local zaresc o bicicleta antica legata intre 2 copaci. Visul meu in viata era sa am un MTB roz.Oare cand mi se va implini visul? Nu stiam eu atunci ca visul meu se va implini atat de repede adica la sfarsitul lunii august cand Bogdan, un bun prieten din Arad imi va darui un MTB Merida roz cum am visat mereu. Mii de multumiri prieten drag!
Imi place enorm cum a amenajat domnul Friedl acest spatiu. Avem si un mic loc de joaca pt. copii.
De asemenea locul este un paradis pt. pescari, aici existand un mic lac populat cu pastravi.
Langa lac este si o fema cu niste vite de toata frumusetea. Aici pot admira un mascul feroce.
Ma iau la povesti cu nea Friedl. Dansul admira cicloturistii care fac trasee interesante. Aflandu-mi povestea ma omeneste cu o cina delicioasa si-mi da si bere gratuit. Ba chiar imi da si o donatie de 5000FT care-mi vor prinde excelent in Ungaria la intoarcerea din expeditie.
Pana la urma ne imprietenim atat de bine incat aici voi petrece intreaga zi iar noaptea sunt lasat sa dorm in localul sau unde mi se permite sa-mi introduce pana si bicicleta. Mai rar astfel de patroni! Sa traiesti draga Friedl!
In incheierea acestui capitol tin sa multumesc din suflet lui: Tiberiu Muntean, Sebastian Bulumac si Sebastian Hritcu - bunii mei prieteni sustinatori carora le datorez indeplinirea visului de a face cu bicicleta cele mai inalte pasuri in Alpii Austriei, Elvetiei si Italiei. Dumnezeu sa va ocroteasca dragi prieteni si sa va dea doar bine voua si celor dragi voua! Traiasca prietenia! Traiasca libertatea! Traiasca cicloturismul!