Totalul afișărilor de pagină

vineri, 22 septembrie 2017

21 -TURUL BALCANIC 2017, 2550km in 35 zile prin 4 tari (Samokov si Lacul Iskar) - 21

Traficul este lejer, rar mai trece cate un tir.
Tin minte ca pe traseu am intalnit mai multi vanzatori ambulanti ce vindeau miere si tot felul de dulceturi. Am cumparat si eu de la o babuta un borcan de miere si un borcan cu dulceata de smochine pe care am dat 12leva, adica 6euro, un pret mai bun ca in Romania. Ajuns in Yundola va incepe o lunga coborare pe un drum cam prost spre Belovo.
Dupa Belovo ma opresc in satul Momina klisura unde socializez cu niste localnici la un magazin si ma trezesc ca un nene vine cu o sticla de 200mi rachie traditionala cadou pt. mine. Petrec aici pe terasa o seara agreabila si apoi ma pun cu cortul langa localitate langa un teren de fotbal.
Day 20, Belovo - Iskar lake, 70km Dimineata iar ma trezesc ca am pana. Efectiv roata din spate nu vrea sa raman umflata asa ca ma voi chinui 12km pana in Kostenets unde reusesc sa gasesc sa cumpar o camera si un cauciuc si-mi rezolv problema. De aici voi pedala spre Dolna Banya unde din gresala sparg un pahar la un local. Vremea se schimba si apar nori amenintatori.
Urmeaza o noua catarare frumoasa spre statiunea Borovets iar apoi din nou coborare spre orasul Samokov. Aici vizitez cea mai interesanta moschee din tur.
Mai vizitez putin centrul urbei si voi manca un kebab.
Apoi pedalez pana la lacul Iskar pe care il cunosteam dintr-o tura anterioara. Este destul de tarziu dar voi trage o scurta baie in aceasta minune de lac. Temperatura apei este cu 10 grade mai scazuta decat cea din Marea Egee.
Aici se afla un complex turistic.