Totalul afișărilor de pagină

duminică, 3 ianuarie 2021

9 - Expeditia Dor de Carpati 2020 (800km in 12 zile)

E cazul sa pornesc la drum. Din pacate la doar 2 km mai jos ma trezesc ca fac explozie la roata spate. Sunt in pustietate pe valea Jietului. Noroc ca am frontala si cauciuc si camera de rezerva. Opreste o masina cu 2 fete care vor sa ma ajute dar nu am nevoie de ajutor, ma voi descurca singur. Imi rezolv problema relativ repede si o pornesc la drum. Ajung in Petrosani si fac un popas la o benzinarie apoi voi dormi la cort undeva pe langa Pestera Bolii. Day 7) Petrosani - Baru Azi ma decid sa ma intorc in Petrosani sa fac catararea spre Statiunea Parang. Din pacate vremea se arata cam noroasa si astfel ajuns la Popasul Haiducilor de unde incepea drumul spre statiune, voi ramane aici sa ma relaxez toata ziua. Ma imprietenesc cu un pisoi si ulterior ajung sa-mi povestesc aventurile proprietarilor unitatii de turism care imi fac cadou o conserva si niste placinte inainte sa pornesc la drum.
In Petrosani, orasul marelui campion nautic si danubian Avram Iancu, ma imprietenesc cu niste momarlani la o benzinarie si atmosfera se incinge. Petrec o seara agreabila in cinstea ilustrului meu contemporan si prieten si ulterior pedalez pana la Hanul Bolestilor unde continui petrecerea. La 7 dimineata rupt de oboseala ma campez vizavi de han chiar langa drum. Hai c-a fost tare! Sa traiesti Avrame! La anul sper sa am onoarea sa te pot vizita! Day 8) Baru - Abrud Azi sunt putin mahmur, nu mi arde de poze, de fapt dupa peste 20 de ani de aventuri sunt cam satul de poze si filmari. Pedalez usor pana in Simeria, trecand prin Hateg. De aici voi trece podul peste Mures spre Uroi si voi pedala pe DJ 107A pana dupa localitatea Harau unde intru in DJ 761. Opresc la intrare in Soimus la pizzeria La casuta unde voi manca niste paste cu fructe de mare.
In continuare voi pedala pe E79 spre Brad. Pe traaseu fac o pana si va trebui sa pompez din 5 in 5 minute ca nu mai am camera de rezerva. Dupa nici o ora cand m-am oprit sa dau la pompa langa Fornadia, ma trezesc ca opreste o masina bengoasa si din ea sare prietenul meu Cosmin, patronul pensiunii Silinel din Abrud si binefacatorul meu gratie caruia am facut traversare Trascau si Transalpina. Dupa o scurta discutie, Cosmin are amabilitatea sa ma transporte cu el in masina pana la Abrud unde iar sunt omenit si cinstit foarte bine si apoi primesc o noua cazare gratuit la pensiunea sa. Day 9) Abrud - Campeni Dimineata ma intalnesc din nou cu Cosmin, primesc un mic dejun copios si in plus Cosmin ma ajuta si cu 2 camere noi si o mica trusa de depanare in caz ca mai fac pana. Ne luam ramas bun si din nou imi voi schimba traseul. Deocamdata pedalez pana in centrul Abrudului unde dau peste o biserica pe acoperisul careia cresc flori si buruieni.
Centrul urbei este plin de cladiri istorice dar si de biserici.
Pacat ca unele case arata cam degradant. Ar trebui restaurate.
Cea mai noua biserica are un turn impunator.
Este cazul sa o iau spre Campeni. La intrare in localitate dau peste o cruce impunatoare.
Imediat ajung la intersectia a doua drumuri nationale.
Aici este o mocanita turistica care functioneaza in sezonul estival.
Aici gasesc o casa istorica unde a avut cartierul general marele Crai al Motilor.
Centrul orasului este pitoresc dar cam multe fire electrice.
Cladirile sunt cam eclectice, adica langa cladiri vechi de pe vremea imperiului Austro-Ungar avem si caldiri moderne din zilele noastre unele langa altele.
Observ si caini vagabonzi si oameni necajiti. Orasul pare cam sarac.
Prin centru trece un parau plin de mizerii si in stalpul de curent de langa el pot observa si o geanta abandonata. Imaginea este tipic balcaneza.