Totalul afișărilor de pagină

vineri, 27 noiembrie 2020

1 - Expeditia Dor de Carpati 2020 (800km in 12 zile)

Day 1) Ineu - Bontesti E 26 august. Mi se aliniaza planetele si voi porni din nou la drum. Multumesc prietenilor Florin din Bucuresti si lui Razvan din Ottawa gratie carora voi pleca din nou in concediu. Bugetul e cam mic si iniatal planuiesc sa reusesc macar o saptamana sa pedalez prin Apusenii mei dragi. Nici nu stiu ce traseu voi aborda. Va fi in functie de ce-mi va dicta constiinta si providenta. Initial gandeam sa merg spre Deva unde aveam un bun prieten doritor sa ma intalneasca. Pornesc tarziu de acasa caci sufeream de insomnie in aceasta odioasa pandemie. Pe aceasta nefericita pandemie mi-am pierdut nu doar jobul ci si somnul si pacea sufleteasca. Pedalez pe DN 79 spre Gurahont. La iesire din Barsa este un han si in apropiere avem un cimitir pe un mic deal pe care-l gasesc fotogenic.
In departare se vad Muntii Codru Moma.
Intre Buteni si Joia Mare intalnesc un roadkill, o victima a traficului auto. Recunosc ca sunt oripilat de aceste nefericite incidente. Pedalez si sunt biciclist ca sa contribui la protejarea naturii si a animalelor. In acest sezon pandemic din pacate am intalnit chiar si un caprior mort langa drum.
La intrare in comuna Almas am prima catarare si opresc la un izvor. Suntem chiar la intrare in Tara Motilor Criseni.
Aici pot admira efigia lui Avram Iancu si inca a unui personaj clerical.
Dupa Almas, la intrare in Cil merg sa vizitez in cimitir sa ma reculeg.
Ador sa citesc diverse texte de pe cruci care ma inteleptesc si ma motiveaza sa iubesc mai mult clipa cea repede ce ni s-a dat. Unii muncesc prea mult pe acest pamant. Va recomand si putina relaxare, de ce nu o excursie pe bicicleta!
Amurgul se furiseaza peste mine. Azi avem luna plina si cer senin. Voi merge la un local in localitate. Intalnesc o tanti care ma intreaba de sanatate si de traseu. Am revazut-o dupa mai multi ani. In urma cu 13 ani am fost profesor de engleza in zona pentru o scurta perioada. Se mira doamna ca nu m-am insurat si tot de bicicleta si ture ma tin.
Urmeaza o seara agreabila pe terasa unei benzinarii. Tarziu voi pedala inca cativa km pana dupa localitatea Bontesti unde ma campez. Sufar de insomnie, abia pe la 4AM reusesc sa adorm.
Day 2) Bontesti - Tarnava de Cris Langa cort sunt multe floricele.
Insa se gaseste si o gramada de gunoi. Noroc ca am un parau in apropiere unde ma voi spala.
Pana la Gurahont am doar 3km. Aici fac pauza sa mananc niste virsli. La iesire din Gurahont intru pe valea Crisului Alb. Chiar aici este un monument in memoria eroilor.
Nu departe de acest loc opresc la o pestera pictata.