Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 6 septembrie 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 12 - ALBANIA - Un paradis nebanuit!

De la intrarea in localitatea Dhermi zarem in departare serpentinele pe care vom avea sa le cataram.
Suntem placut surprinsi de frumusetea satelor montane albaneze!
In acest paradis e cazul sa ne mai si oprim la un restaurant sa be astamparam foamea si setea.
Urmeaza dificila catarare in serpentine a muntelui Cika.
Dupa o ora de lupta si efort iata-ne ajunsi in varf! Suntem foarte fericiti si admiram Marea Ionica de la inaltime de peste de 1000m.
Urmeaza o lunga coborare trecand printr-un Parc National cu peisaje splendide.
Dupa localitaea Orikum intalnim din nou marea si facem o baie.
De aici pedalam pe langa mare si la intrare in orasul Vlore gasim un local ieftin cu bere excelenta unde vom petrece cateva ore agreabile! Hai noroc fratica! Traiasca cicloturismul care ti-a deschis si tie noi orizonturi de nebanuit!
Apoi ne-am deplasat pe noapte undeva pe malul marii in orasul Vlore unde alegria a mai tinut cateva ore cu baie in mare si bere sub cerul instelat.
Tarziu ne-am culcat la sac intr-o cladire din zona aflata in constructie.
Ziua urmatoare vizitam orasul si chiar in centru ne oripileaza o cersetoare insistenta in timp ce savuram o cafea. Cel mai mult ne place o moschee veche din aceasta urbe prafuita.
In drum spre Durres mai vedem lacase de cult interesante.
Ne punem cu cortul pe langa oraselul Shijak in apropiere de o benzinarie a miliardarului Kastrati.
Pedalam in continuare pe o autostrada si la un moment dat opreste o masina cu niste tineri veseli care ne dau niste droguri sa ne bucure simturile. Cei mai tari oameni sunt fratii albanezi asadar! La un moment dat ajungem la un rau interesant.
Urmatoarea oprire o facem la plaja statiunii Shengjin unde e cazul pt. o balaceala.
Aici e o atmosfera incantatoare si chiar langa plaja sunt si niste arbori mediteraneeni de toata frumusetea.
Ni se face foame si servim o picanta si excelenta pizza.
Pornim la drum si trecem prin legendarul oras Lezhe care este dominat de o cetate din varful unui deal.
Mai pedalam vreo 30km pana ajungem la intrare in orasul Shkoder. Aici ne luptam cu cea mai grea catare pe piatra cubica din toata Peninsula Balcanica. Florin este primul si singurul roman si poate european care a invins monstrul cu bagaje grele si fara sa se dea jos de pe bicicleta! Respect prietene! Pt. acest lucru esti demn de o sponsorizare pt. expeditia de la anul. Aceasta teribila catarare desi este scurta este trecuta pe lista celor 1000 catarari BIG din Europa. Acest teribil drum duce spre celebra cetate medievala Rozafa aflata sub patronaj Unesco.
Eu pe ultimii 200m, la ultima curba am clacat, era sa crape ranza in mine de efort, am cazut de pe bicicleta si l-am aplaudat pe eroul Florin cu ochii injectati de invidie si ciuda. Un tanar l-a invins pe marele Pantani Carpaticus asadar!
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu