Totalul afișărilor de pagină

marți, 24 aprilie 2012

1) - Turul Papadiilor Panonice 2012 - 1000km in Europa Centrala -partea 1 - aventuri la Battonya

Salut prieteni, Recent si mai exact sambata noaptea aproape de miezul noptii m-am intors dintr-o tura interesanta ce am facut-o in Romania, Ungaria si Slovacia. Tura a durat 11 zile si am pedalat usor peste 1000km avand aventuri destule si facand doar vreo 400 de poze. Aceasta este una dintre turele mele mai scurte din palmaresul meu cicloturistic, este doar o incalzire de primavara pt. lungul tur estival.. Voi face un amplu fotoreportaj despre aceasta tura aici. Va doresc vizionare placuta! Iata ca soseste si importanta zi de 11 aprilie cand pe la ora 15 pornesc si eu de acasa luandu-mi ramas bun de la parinti si de la scumpa mea catelusa Candy.
Dupa primii 12 km cotesc la stanga pe drumuri secundare iar la iesire din comuna Seleus zaresc o interesanta cruce de lemn.
De aici pedalez pe un drum putin circulat trecand prin sate mai putin cunoscute si dupa ce fac o pauza de hidratare in comuna Zarand, ma opresc la Santana unde admir o statuie si o biserica.
In centrul micului oras savurez un langos cu branza si marar si observ niste oua de Pasti simbolice.
Apoi pedalez spre Curtici si de aici o iau pe un traseu putin circulat spre vama de la Turnu. In curand intru in Ungaria si ajung la Battonya unde ma opresc la carciuma preferata si incep sa ma cinstesc cu niste bere Borsodi.
Aici e carciuma deschisa non-stop frecventata de mine si unde in anul de gratie 2010 am facut-o lata pana-n zori de zi petrecand alaturi de personaje pestrite si originale: fetite sexi si un gay libidinos si lasciv. Hei bine nici de aceasta data norocul nu mi-a fost prea potrivnic doar ca-n loc de superba Erika cea blonda si sprintara a venit tanti Lenuta in ritmuri de Lambada si cu pofta mare de joc si bere si de a agata un mascul macho asa ca mine de exemplu.
Lenuta danseaza de rupe tot, apoi se asaza la masa mea si surpriza aflu ca e tiganca din Odorheiu Secuiesc care a parasit tara materna in urma cu 30 de ani. Impresionat ii fac cinste o bere si bag in musicbox niste bani sa ne incingem la joc. Ole vivat bucuria! Vivat nebunia! Dansando lambada yeah!
Si tot asa petrecem o memorabila serata dansanta stropita cu Borsodi, pana reusesc sa o imbat pe tanti Lenuta care adoarme erecta pe scaun.
Urmeaza sa ma intretin cu fata ce servea si tot vrajesc la ea. E buna rau unguroaica, o oachesa miniona dar vai e logodita. Iar n-am noroc la femei! Tarziu asa spre revarsatul zorilor ma pun si eu cu cortul peste drum de carciuma.
Dorm cateva ore apoi e momentul sa vizitez cimitirul ce se afla la 2 pasi de acest loc.
Aici in cimitir gasesc basoreliefuri cu patimile Mantuitorului.
Suntem in Joia Mare si se cuvine sa ma smeresc asadar rugandu-ma acelei Forte Supreme sa fiu iertat, eu cel mai pacatos dintre cei ce umbla in lume. Isus s-a jertfit si pt. bietul Carpaticus si nu m-a lasat la greu niciodata.
Pasesc smerit printre cruci si meditez adanc. Ce bine e sa fi un om liber!
Apoi trec strada si aterizez din nou la carciuma sa mai inghit oaresice. Licoarea Unicum e preferata mea! Traiasca Panonia care incepe aici!
Dupa ce mananc un sandvis ies pe terasa ca a iesit soarele. Aici ma intampina un covor de papadii panonice ce-mi aduc aminte de aventurile mele din urma cu exact un an. Of tara vecina, of tara cu intinse puste si fete mandre cat de mult te iubesc!
Langa local este o pajiste strajuita de niste mesteceni. In departare se vede o movilita unde a fost un mormant stravechi.
Pe la pranz in sfarsit apar cei 3 ciclocrai pascali pe bidivii metalici: Mircea, Gearge si Catalin. Venisera de la Bucuresti cu trenul pana la Arad si erau decisi sa faca o tura pana la Viena si inapoi. Bravo copii!
Stam la o bere sa incepem a ne grai pt. a incerca a ne cunoaste. Tinerii par de treaba si simpatici! Mircea poarta o dracovenie albastra ca pe la arabi.
Apoi ne apucam de pedalat si tinem un ritm nebun vreo 15km pana in urmatoarea comuna unde ne oprim la o pizzerie.
Excelenta pizza intr-adevar si tin sa le multumesc fratilor George si Catalin pt. acel minunat festin din aceea frumoasa zi de joi. Candva ma voi revansa si eu.

Bach - Brandenburg Concertos No.3