Totalul afișărilor de pagină

joi, 29 noiembrie 2018

1- Romania - Cipru pe 2 roti 2018, episodul 1 (Banatul)

Iata ca veni si fericita zi de 9 martie cand mi-a venit sorocul sa ma sui pe bicicleta Klaus Temeraru si sa o tai spre o viata mai buna cu gandul de a mi face un trai de vis intr-o insula din Mediterana. Avem si sponsori, viata e frumoasa cand calatoresti! Salutari la tot poporul, Carpaticus va saluta!
Vremea e cam rece, cateva grade dar e ok de pedalat. Dupa 20 km prima pauza scurta o fac la Pancota unde ma reculeg in fata unei troite. Ma asteapta o mega aventura.
Aici pedalez pe o pista ciclabila de cativa km ca cele din Ungaria! Felicitari edilului urbei!
Urmatoarea mica pauza e in parcul de la Siria unde beau o apa de calitate.
Langa Minis mai opresc in fata unei cruci. Voi avea nevoie de ajutorul Creatorului sa birui blestemele unui trai nefericit si nesatisfacut de pe plaiurile mioritice.
La Paulis ma cinstesc cu o masa delicioasa.
In Lipova trec raul Mures. Bicicleta se descurca foarte bine, e un ciclocros KTM, primita de la Tudor, un prieten din Bavaria pe care-l salut si-i multumesc mult.
In departare se observa marea manastire franciscana de la Radna.
Imi continui drumul spre Timisoara. Dupa Neudorf la intrare in judetul Timis peisajul este foarte deprimant plin de gunoaie.
Calitatea drumului in judetul Timis este excelenta fata de deplorabila stare a carosabilului din judetul Arad.
In Timisoara ma intalnesc cu niste prieteni si stam la povesti la o bere. Apoi merg si consum o plescavita.
Continui sa pedalez pana in comuna Sag unde la o benzinarie ma imprietenesc cu seful, un om foarte de treaba care-mi face cinste cu bere si ma lasa sa campez in apropiere. In prima zi am pedalat 133,6km.
Tinand cont ca am un echipament de proasta calitate iar temperatura a scazut pana la 1 grad asa ca dorm foarte prost si inghet in timpul noptii. Ziua urmatoare in drum spre Deta ma opresc cateva ore si ma odihnesc la cort langa drum profitand de razele soarelui. Urmatoarea oprire o fac la Stara Moravita la o bere traditionala. Aici discut cu niste tineri despre aventura mea.
Din pacate si aici intalnesc foarte multa mizerie.
Urmeaza sa pedalez prin Serbia pe noapte. Ma opresc in frumosul oras Varset sa mananc ceva iar apoi pedalez pana in satul Straja unde dau de niste localnici de etnie romana care ma invita la un chef, niste bere Lav, niste slanina fripta, chiar si un peste, voie buna, muzica buna, eu in centrul atentiei. Ba, era sa-mi gasesc gagica, era sa ma si insor daca nu aveam aspiratii mai inalte, de propasire in insoritul si inefabilul spatiu mediteranean, neaparat pe o insula tropicala. Apoi m-au lasat sa dorm la sac de dormit intr-o cladire. Day 2 am pedalat 91km. Nu voi uita niciodata ospitalitatea sarbilor de etnie romana din cochetul sat Straja.
Pe langa Jasenovo intalnesc un pod stravechi.
In curand ajung la canalul Dunare - Tisa. Vremea este nesperat de calda azi incat pot sa ma desbrac la bustul gol.
Aproape de Bela Crkva intalnesc carcasa unui arbore ciudat.
Azi zaresc primele floricele. Se pare ca primavara a sosit. Temperatura este pe la 20 grade celsius.
Localitatile sarbesti sunt ingrijite si cochete.
Descopar bunatati sarbesti de care mi-a fost dor.