Totalul afișărilor de pagină

vineri, 20 decembrie 2019

15)- Romania - Cipru pe 2 roti 2019 (3800km in 62 zile)

Day 27) Aliaga - Menemen - IZMIR - Narlibahce Continui pe D550, un drum destul de traficat si ajung in Izmir, metropola cu 4,28 milioane de oameni. Aici intalnesc mai multe cladiri inalte.
Cat e metropola de lunga e strabatuta de o pista ciclabila de excelenta calitate.
Opresc sa mananc ceva. La turci se mananca foarte bine!
Trec si pe langa si niste cartiere cu casele cocotate pe dealuri.
Portul este destul de impresionant.
La un moment dat gasesc un ambulant care-mi vinde midii cu lamaie, un deliciu. Apoi intalnesc niste ciclisti turci cu care voi pedala pana la Narlibahce unde am sa dorm la cort pe plaja.
Day 28) Narlibahce - Seferihisar - Kusadasi Voi pedala pe un drum secundar pitoresc. Am de urcat un deal, intalnesc un lac in varful sau iarin apropiere de Kusadasi incep sa apara statiunile turistice.
In Kusadasi merg sa vizitez centrul.
Intalnesc si o cetate.
Kusadasi este un oras-statiune de mare importanta. Aici merg la un magazin mic de biciclete si reparatia ma costa 100TL. Turcul mi-a schimbat 4 spite rupte la roata din spate si mi-a reglat franele spate.
E cazul sa mai mananc ceva.
Aici gasesc cea mai buna si convenabila bere la terasa din toata Turcia, Efes nepasteurizat la doar 10TL pe halba. Aici e de mine si voi petrece cum se cuvine.
Ulterior dorm la sac la iesire din localitate dupa niste boscheti!~
Day 29) Kusadasi - Soke - Didim Imediat dupa orasul Soke parasesc drumul principal D525 ca sa pedalez pe unul secundar care ma va duce la un important reper istoric.