Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 3 octombrie 2012

7 - VeloTurul Europei 2012 (9000km in 123 zile prin 17 tari) - partea 7 (intrarea mea in Occident prin Bella Italia)

Eu sunt in centrul atentiei si sunt rugat sa comand ce-mi doreste inimioara. Trebuie sa sarbatoresc caci am realizat deja traversarea Balcanilor de Vest pe o distanta de 1300km preponderent prin zone montane. Soarta este generoasa cu mine. Si comand cu nonsalanta o tochitura de caprior. Desigur ca vinul curge in valuri in insetatele noastre gatleje. Vai ce serata! Vai ce show!
Urmeaza o minunata seara in care ne simtim excelent, am ce le povesti generosilor nemti. Tot in acest local pot admira si niste tablouri de calitate.
Tarziu in noapte, satisfacut si euforic, ma pun cu sacul de dormit dupa un boschete in aceasta statiune de care ma leaga atatea amintiri.
Ziua urmatoare se anunta perfecta si intru in cel mai frumos Parc National al Sloveniei.
Ura! Iata-ma in Alpii Orientali, mai precis in Alpii Iulieni. Paradisul alpin incepe aici.
Urmeaza o catarare de cativa km. si peisajele de vis incep sa apara.
Trec si prin sate pitoresti.
In acesti munti semeti se intalnesc multe capre negre.
Dupa ce urc vreo 7km ajung si-n fata celei mai dificile catarari pe drum asfaltat din Slovenia, un drum care duce la un refugiu la peste 2000m. Panta se anunta infernala.
La inceput am de urcat pe langa un parau.
Incep si serpentinele si panta este tot mai nemiloasa.
Din pacate nu reusesc sa fac ultimii km. ai catararii din cauza unei ploi si sunt nevoit sa ma intorc intrand in Italia pe la pasul Predel.
Aici in pas intalnesc si o statuie reprezentand un leu.
De aici o iau spre Tarvisio, apoi Pontebba.
De aici urmeaza o superba catarare de 13km. Spre pasul Pramollo, si el aflat pe lista BIG. Am parte de peisaje superbe si mult soare.
Dupa vreo 8km de urcat pe la cota 1200 gasesc si o ferma montana de unde se poate cumpara cascaval direct de la producator.
Urc in continuare bucurandu-ma de peisaje deosebite.
In varful pasului dau peste un lac glaciar.
Interesant este ca acest pas este situat pe granita a 2 tari, in Italia se numeste Pramollo, dar cum mai mergi ceva sute de metri intrand in Austria, pasul se numeste Nassfeldpass.
Dupa cativa km. de coborare ajung la un lac forte limpede.

Emma Marrone - Dedicatie pt. prietenii mei din Munchen!