Totalul afișărilor de pagină

vineri, 13 ianuarie 2017

12- TURUL CIPRULUI pe 2 roti - 2016, Ep. 12

Si cand imi era lumea mai draga, cand mai aveam doar 1km pana in varf m-a lovit blestemul, m-am trezit ca nu mi se mai invarte roata pe spate, iar cand m-am uitat am constatat ca mi-a iesit camera prin janta. Turcul care mi-a vadut roata pe 60EUR mi-a tras o teapa de zile mari. Of vai de capul meu! Ca prost mai sunt! Am urmatoarele optinui - fie sa merg 90km pe jos pana in Nicosia fie sa merg doar 45km pe jos coborare pana in Limassol pt. a cauta un magazin de biciclete. Aleg varianta mai facila evident.
Iata-ma globe-trotter din nou. Desi cam suparat inca ma mai bucur de natura si apreciez ca-s sanatos si ma plimb prin paradis. Pe drum mai opresc sa admir natura. Ce frumosi sunt chiparosii!
Ma dor gambele, panta e cam dura, nu pot merge pe bicicleta pt ca as risca sa mi se mareasca ruptura jentii si astfel sa nu se mai invarte roata si sa ma nenorocesc. Dupa cativa km ajung la intersectia spre statiunea Pano Platres.
Imi continui lenta coborare spre Limassol. Dupa 2 ore de mers ajung in Trimklini unde fac pauza de hidratate. Mai am doar 15 EUR in buzunar pana la prima banca care voi gasi doar la Limassol deci adio restaurante. Merg mai departe si admir natura mai temeinic. Chiparosii sunt o splendoare!
Mersul pe jos face piciorul frumos. Avansez usurel. Ma mai opresc sa mananc ceva si sa ma odihnesc sub un copac.
Ma prinde noaptea pe langa localitatea Alassa iar eu continui sa merg pe jos imbracat doar in slip. Dupa inca 2 ore de mers ajung la acelasi local unde am fost in urma cu o saptamana. Voi sta aici pana se inchide apoi ma voi culca la sac in spatele localului pe proprietatea oamenilor sub bataia razeiu de actiune a unei camere de supraveghere. Voi fi paznicul localului far sa cer permisiunea nimanui. Dorm bine si dimineata pe la 6 pornesc la drum inainte de a se deschide unitatea. Mai am doar 10km pana in Limassol. Admir niste dealuri golase.
Ajung in oras si pe ultimii bani imi cumpar un sandvis, un suc si o prajitura. Continui traseul, merg kilometrii buni pana ajung in centrul vechi. Aici admir multe lucrari de grafitti.
Uita-l si pe dracu!
Ador aceasta forma de arta.
Arhitectura este eclectica in orasul vechi.
Ajung si la o impunatoare catedrala.
Dupa ce-mi scot banii de la o banca e cazul sa ma distrez si eu putin. Ma plimb pe bulevardul de langa mare.
Admir palmierii.
In sfarsit am ajuns din nou la marea mea iubire marea.
A 32-a bicicleta din cariera mea mi-a produs placeri destul de intense in ciuda necazurilor si deficientelor care m-au transformat in globe-trotter.
Multe cladiri moderne se intalnesc la tot pasul.
Insa intalnesc si cladiri mai vechi.
Suntem in 15 noiembrie, azi e ultima zi in care-mi permit sa fac baie in Marea Mediterana. Prima mea baie anul acesta a fost in 23 aprilie. Sunt 8 luni consecutive in care m-am scaldat in Marea Mediterana pe insula Afroditei.
Acesta este locul unde m-am aruncat in apa.
Apoi hranesc niste porumbei cu niste prajituri.