Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 mai 2012

Turul Europei 2012 - o monumentala aventura pe 2 roti!

Salut prieteni, Azi, 28 mai 2012, peste nici 3 ore, adica la ora 15 voi pleca in cel mai lung si mai aventuros tur din viata mea: un tur al Europei cu cat mai multe catarari montane. Pt. inceput voi traversa Balcanii de Vest prin munti, ruta Ineu - Trieste, trecand prin 7 tari. Urmatoarea etapa va fi lupta cu cele mai tari pasuri in Alpi pe ruta Trieste - Zurich, apoi va urma traseul Zurich - Amsterdam cu cat mai multe catarari. Va urma turul Scotiei, al Angliei si a Tara Galilor. Apoi mai vedem daca mai traiesc pe unde mai pornesc. Bugetul este unul extrem de modic, dar voi munci cu ziua si voi calca pe urmele lui Anton Duma care se pricepe sa se descurce in vitrege conditii pecuniare. Acum ma scuzati, trebuie sa-mi fac bagajul. Daca exista ciclisti de pe acest forum care vor sa se intalneasca cu mine prin Europa sau care vor sa ma incurajeze, pot trimite SMS la nr. 0736 916 441. In caz ca doreste cineva sa ma sprijine, voi lasa conturile mele bancare aici mai jos: Am cont la BANCA TRANSILVANIA. Titular cont: MOGA CLAUDIU DAN Codul SWIFT: BTRL RO22 ARA Cod IBAN RON: RO23BTRL00201201J62151XX Cod IBAN EUR: RO95BTRL00204201J62151XX Valuta USD: RO47BTRL00202201J62151XX Va multumesc foarte mult! Sa auzim de bine! Imi va fi dor de voi! cu prietenie, Claudiu

Expeditie pe 2 roti in Alpi 2009 (3600km in 40 zile) - partea 1

Am intrat putin in Slovenia, apoi o panta de 17% m-a anuntat ca-n Austria o sa ma lupt cu cele mai dificile pante din Europa si poate chiar din lume. Aici raman impresionat de frumusetea caselor.
Langa localitatea Bad Gleichenberg m-am intalnit cu un corpolent ciclist austriac dar bine antrenat cu care am avut cateva pante de 15% la care s-a descurcat foarte bine tipul. L-am impresionat cu tura mea. Ne oprim intr-un sat si savuram un spritz la o discutie. Ador satele din Austria! Intr-unul din ele vad o pictura cu Sfanta Margareta.
Apoi au urmat nenumarate pante de pana la 20% pe drumuri secundare, am evitat orasul Graz sa scap de trafic si iata-ma in sfarsit la poalele Alpilor Austriei pentru a doua oara in viata mea. In 2007 am mai avut o astfel de expeditie de traversare a Alpilor in care am reusit 42 pasuri alpine in 4500km. A inceput ploaia si dupa orasul Koflack am fost invitat la un chef la ziua unui motociclist unde am petrecut de minune. Ziua urmatoare am facut pe ploaie primul pas omologat de clubul BIG in tur, pasul Gaberl(1551m). Se urca la greu.
Dupa ce urc vreo 2 ore ajung in varf unde ma opresc la o cabana sa mananc ceva. Aici cumpar cea mai scumpa prajitura din tot turul care costa cat o sticla de vin de Jidvei. dupa ce scap de ploaie pornesc la drum si ma bucur de un peisaj pitoresc cu cateva serpentine.
Apoi cobor si ma opresc la o sarbatoare campeneasca intr-un sat de la poalele muntilor unde am parte de o petrecere de exceptie, dansez cu superbe fete, sunt racolat de o baba bogata dar alcoolica care ma duce la ea acasa si-mi da o vila intreaga in primire. Iata-ma asadar traind ca un pasha si relaxandu-ma la greu. Ziua urmatoare ma despart cu lacrimi in ochi de baba si-i promit ca voi reveni. In orasul Judenburg unde sunt impresionat de un turn medieval ce avea peste 80m, aici imi pune mama prin Western Union 100euro sa pot continua tura. Frumoase cladiri gasesc aici.
Aici intalnesc un negru din Ghana care ma incurajeaza sa-mi caut de lucru prin vest caci eu fiind alb voi avea mai multe sanse ca el. Pornesc mai departe si pedalez in zona de sud a muntilor Rottenmanner Tauern. Mai fac o catarare spre Frauenburg, apoi am o coborare spre Schoder. De aici urmeaza o superba catarare BIG: Solk Pass(1790m). Am de facut 13 km de serpentine cu panta de pana la 15%.
In varful pasului intalnesc mult grohotis si o capela unde merg sa ma inchin, multumind Divinitatii ca am ajuns din nou in mult indragitii mei Alpi.
Bicicleta mea Kona Sutra merge excelent, sunt fericit ca am facut un nou BIG. Chiar in pas gasesc si o portiune cu zapada.
Urmeaza o coborare in serpentine spre localitatea turistica St Nikolai situata in Parcul Natural Solktaler. Aici fac o bine meritata pauza de masa. Niste cascaval si sunca merg foarte bine.
Cobor apoi si intru in drumul E651 si pedalez pe langa raul Enns, dar in curand gasesc un drum secundar iar din localitatea Schaldming, incepe o frumoasa catarare spre un nou BIG: Hochwursen Hutte(1852m). Catararea este dura cu serpentine stranse si pe alocuri drumul are portiuni cu petris.
Dupa cativa km de serpentine ajung la un superb punct de belvedere aflat deasupra unei moderne infrastructuri turistice.
Sunt de urcat in jur de 12km. Este una din catararile dificile din Alpi si frecventata de catre ciclisti pasionati. In zona finala panta este diabolica.
Dupa aproape 2 ore de pedalat, socotind si scurtele pauze, iata-ma atacand ultima panta spre cabana Hochwursen.
Aici fac popas la terasa cabanei si ma cinstesc ca am realizat un nou BIG dificil. In curand vine Ian, un ciclist din Cehia cu care stau la povesti si la o bere.
Ma simt foarte bine aici si gust chiar si snapps-ul care se dovedeste de buna calitate dar e cam scump. Pana la urma am facut aici o consumatie de 20 EUR pe o ciorba si ceva bautura. Recomand aceasta superba cabana din Alpii Austriei.
De aici trebuie sa cobor pe acelasi traseu si urmez valea raului Enns avand in dreapta mea munti cu varfuri de pana la 3000m acoperite de nori.
Langa oraselul Radstadt intalnesc una dintre cele mai seducatoare piste ciclabile din viata mea. Cu siguranta austriecii au cultura bicicletei spre deosebire de alte popoare. Zaresc si o bicicleta din lemn si niste baloti de paie cu "prezervativ". Ce pofta am sa pedalez in astfel de locatii!
In Bischofshofen trec podul peste raul Saalach.
Dupa inca cativa km ajungand in Muhlbach, o iau la dreapta spre Arthur Haus, un nou BIG dificil ce are in jur de 1500m si panta de pana la 15%.
Traseul este de vis pt. cataratori si sunt depasit si de cativa rutieri.