Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 august 2013

5 -VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari)- EPISODUL 5 (Litoralul bulgaresc)

De aici am o ampla panorama asupra marii si a tarmului iar in departare observ multe eoliene. Din acest loc adesea se pot admira delfinii si multi pescarusi dar nu am acest noroc acum.
Aici se afla si un restaurant cu bunatati marine care din pacate este inchis.
Inca nu a inceput sezonul turistic.
Ma mai plimb si ajung si la o statuie a unui personaj mitologic.
Chiar langa mare ajung si o veche capela.
Urmeaza sa mai pedalez 2km pana pe o plaja pustie intr-o zona salbatica de parc natural unde ma pun cu cortul si ma relaxez pana ziua urmatoare.
Dupa ce pedalez nici 20km ajung in pitorescul oras Balchik unde ma simt foarte bine.
Ma plimb pe faleza iar apoi pedalez pe un drum ciclabil perfect situat chiar langa mare care duce spre Albena.
Dupa cativa km. drumul pe langa mare se termina si trebuie sa fac o catarare pana ajung la drumul principal unde nimeresc un local cu terasa cu vedere spre Albena. E momentul sa fac o pauza.
In apropiere intalnesc un magarus care tragea o caruta.
Noaptea mi-o petrec in cortul meu langa localitate Kranevo in spatele unui restaurant. Ziua urmatoare intru in regiunea Varna.
In curand ajung si la Golden Sands - o statiune de fitze.
Aici merg la o alimentara pe care o cunosteam din 2008 si-mi iau niste bunatati. E momentul pt. o pauza.
In curand ajung in Varna, un oras destul de mare pe care-l traversez repede si trec si peste un pod imens de unde pot admira vapoare.
De aici mai pedalez 25km pana ajung in Byala unde ma pun cu cortul la iesire din localitate.
Ziua urmatoare inainte de a pleca admir o specie de castan cu niste flori superbe care era la cativa metrii de locul unde am dormit.
Din localitatea Banya urmeaza o catarare de cativa km. Traversez extremitatea estica a M.Stara Planina, apoi cobor in statiunea Sveti Vlas iar de aici mai pedalez cativa km. pana in bijuteria litoralului bulgaresc - orasul Nesebar care figureaza in patriminiu Unesco.
Urmeaza sa vizitez acest oras incarcat de istorie si plin de vestigii si de cladiri vechi.
Sunt uimit de nr. mare de biserici vechi in stil bizantin dar si de puzderia de turisti.
Infrastructura turistica este foarte buna si sincer agreez acest burg turistic maritim mai mult chiar decat fitoasele statiuni de pe liloralul occidental. Mi se face foame si merg si eu la o gustare la un restaurant cu vedere asupra portului.
In incheierea acestui capitol vreau sa Multumesc din suflet celor care m-au sprijinit sa fac si aceasta aventura.Multumesc lui Dumnezeu ca m-a ocrotit din nou. Multumesc parintilor Dan si Mariana ca m-au inteles si sustinut mereu. Si acum multumesc prietenilor sustinatori care au fost numerosi si inimosi. Multumesc din suflet lui: Teodor Dobrinescu, Bogdan Cristea, Adina si Zoltán Márton - http://Z0ltan77.com/ , Sergiu Havasi, Liviu Marunceac -http://livstorm.blogspot.ro/, Tibi Muntean, Sorin Liubarschi, Bogdan Banica, Valkai Elod, Florin Leonte, Horia Nitu si tuturor celor care m-au ajutat.In Romania cel mai bine am fost primit la Timisoara, Campina si in capitala. In Balcani cei mai primitori oameni au fost in Serbia, Bosnia si Macedonia. Accesand linkul urmator puteti viziona o emisiune Tv in care-mi povestesc aventurile din penultimul meu mare tur europen si din cariera mea de cicloturist! http://forum.stelici.ro/viewtopic.php?f=51&t=2578

Gheorghe Dinica - Sunt vagabondul vietii mele!