Totalul afișărilor de pagină

duminică, 18 octombrie 2015

6 - `Veloexpeditia MIORITICA 2015` Partea 6 - MINUNATUL TRANSFAGARASAN

In fata mea se desfasoara in toata splendoarea sa una dintre cele mai frumoase panorame din lume. Vad pana la 100km distanta.
Observ si platoul unde am trait momente de intensa emotie si aventura in urma cu doar 2 zile. Vad si turma de oi si saracacioasa coliba a ciobanilor alpini. Imi amintesc de Marian care la 34 de ani arata imbatranit si spunea ca aici le este greu sus la munte ca se confrunta cu o acuta lipsa de femei.
Mai am o serpentina si voi ajunge in pas.
In cateva miunute sunt in varf, aici e mare imbulzeala de turisti iar preturile sunt aproape ca cele din Alpi.
Aici fac o mica pauza si ma plimb prin zona.
Admir putin si un lac glaciar din mijlocul caruia se inalta o mare stanca.
In scurt timp trec tunelul cu destule emotii datorita traficului intens si zgomotului infernal si intru in Muntenia. Dupa cativa km. de coborare ma opresc sa admir peisajul si sa fac poze.
Din acest loc se vede foarte bine Cabana Capra aflata la 1575m.
Mai cobor cativa km. lasand in urma inaltii munti ai scumpei noastre patrii.
Scap de golul alpin si intru in zona padurilor de conifere.
Dupa inca o ora de pedalat ajung la Cabana Cumpana unde voi petrece o seara agreabila consumand mici si multa bere. Cam scump pretul la bere pe aici, un Ursus este 6RON. Dar peisajul face toti banii. De la terasa pot admira Lacul Vidraru. Pana pe la ora 24 petrec aici facandu-mi mare gaura in buget dar nu regret nimic. O viata avem!
Euforic ma voi pune cu cortul in zona si voi dormi profund pana dimineata cand puternicile raze ale astrului zilei ma izgonesc din cort.
Pedalez pe un drum forestier pe langa lac.
Drumul urca si coboara si eu mor de sete, abia astept sa ajung la baraj. Peisajul este generos.
Observ in curand si primele semne ale toamnei! Of ce vara frumoasa am avut! Din nou cicloturismul mi-a umplut sufletul de bucurie!
Si sunt extrem de mirat de anduranta sarmanei mele prietene - velomartoaga Dulcinea Rozalina care de cateva mii de km. are 3 spite rupte, opturi mari pe spate si este lipsita de frana pe spate. Dar rezista cu stoicism.
Dupa aproximativ o ora, lesinat de sete ajung la o frumoasa cabana unde mananc bine si ma hidratez cum se cuvine. Aici discut si cu niste turisti din Bucuresti care se mira de tura mea si ma admira sincer.
Chiar in apropiere se afla Cetatea Poenari a temutului voievod Vlad Tepes.
Urmatoarea oprire o fac in satul Arefu unde gasesc niste case taranesti pitoresti.
In mijlocul satului ma reculeg in fata unei troite care o reprezinta pe tanara sfanta Filofteia. Povestea vietii sale m-a cutremurat inca din frageda junete cand faceam pelerinaje cu bicicleta pe la manastirile tarii.