Totalul afișărilor de pagină

marți, 18 iulie 2017

12-Turul european 2017, 5090 km prin 8 tari in 48 zile, Ep.12 (Dalmatia de sud)

Din Mostar o luam pe drumul secundar R424 si avem o lunga catarare. Ne prinde noaptea si pedalam pana in Citluk unde mancam un delicios hamburger apoi ne campam la iesire din oras. Va fi prima campare in zona mediteraneana din acest tur. Day 22, 65km, Citluk - Zaostrog In aceasta dimineata trecem pe langa Medugorje, un oraş care, de 30 de ani, a devenit destinaţia pelerinilor, locul unde oamenii se duc să întâlnească Divinitatea. Medjugorje este un oraş din Bosnia şi Herţegovina, situat la 25 de kilometri de Mostar, aproape de graniţa cu Croaţia. Din 1981, oraşul a devenit loc de pelerinaj pentru milioane de creştini. Povestea spune ca şase copii într-o zi de iunie în urmă cu 30 de ani, au dat de ştire localnicilor din Medjugorje că au întâlnit-o pe Fecioara Maria. Astfel, un punct necunoscut de pe mapamond a devenit unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj din lume. Milioane de oameni iau calea Herţegovinei an de an cu speranţa că vor trăi propriul miracol sau dacă nu, măcar că se vor mântui prin apropierea de acest loc considerat sfânt. Bat mii de kilometri şi îşi cară propria cruce rănindu-şi picioarele până la os într-o jertfă de care sunt convinşi până la lacrimi. Şi aşteaptă ca micii mesageri ai Fecioarei Maria, deveniţi adulţi, să îşi întoarcă privirea spre spre ei, să îi atingă şi să îi binecuvânteze.
In curand intram in Croatia.
Inca de la intrare in noua tara suntem uimiti de excelenta sa infrastructura. Chiar imediat dupa granita trecem peste o autostrada
In drumul catre mare avem cateva catarari usoare, zona este deluroasa.
Peisajele sunt atractive.
Din pacate intalnim un bursuc decedat.
Sunt mandru de Geani ca a reusit sa-si indeplineasca un vis. Este la a 2 traversare a Balcanilor de vest in drum spre inefabila Adriatica.
Infrastructura croata nu inceteaza sa ne surprinda.
In apropiere de Ploce intalnim niste lacuri cu apa dulce foarte aproape de mare.
Dupa localitatea Bacina urmeaza coborarea spre mare. Ura in sfarsit am ajuns la Adriatica! Traiasca cicloturismul!
Iata-ne in Paradis!
Pedalam intr-un decor fabulos.
Gradac este prima si ultima statiune prin care pedalam. Este momentul sa ne despartim in relatii amiabile pt. ca avem planuri diferite. Ramas bun Geani!
Mai petrecem cateva ore impreuna pe o plaja.
Dupa o seara agreabila ma pun cu cortul in statiunea Zaostrog. Day 23, 164km, Zaostrog - SPLIT - Primosten. Azi pedalez intr-un decor grandios. Am intrat pe Riviera Makarska.