Totalul afișărilor de pagină

marți, 19 ianuarie 2021

1- Turul Banatului 2014 (26 martie - 2 aprilie)

Protagonist - Pantani Carpaticus, 35 anisori, cicloturist roman
bicicleta trekking Radon - probabil una dintre putinele biciclete din lume care a vazut 17tari intr-o traversare continentala de doar 4500m
Day 1) Ineu - Lipova - Timisoara - Voiteg Mi s-au aliniat din nou planetele si in pregatire pt. turul european ce avea sa vina in curand m-am gandit sa fac o mica tura de incalzire, un tur al Banatului. Pornesc pe 26 martie din Ineu in directia Timisoara. Pe traseu opresc ca zaresc o ciocanitoare. Nu mai tin minte locul.
Pe langa Neudorf, deci dupa Lipova zaresc un stalp electric in flacari.
La intrare in Neudorf, ultima localitate din judetul Arad, este un parc frumos.
Aici este un popas turistic unde fac o pauza de rontaiala si de hidratare langa un arbore secular.
Dupa Neudorf ajung in DJ691 care o ia spre Timisoara. Pana la intrare in judetul Timis drumul este de o calitate execrabila, uneori spart si cu piatra cubica. Am si 2 catarari legere de facut dar imediat ce intru in judetul Timis, asfaltul devine perfect ca prin minune.
Fac o pauza in Pischia unde este un izvor cu apa minerala gratis pt. publicul larg. Aici gasesc un frumos arbust inflorit.
In Timisoara ma intalnesc cu un important om de afaceri care-mi da o modica donatie. De aici pedalez pe E70, un drum mult mai circulat care duce spre capitala Serbiei. In continuare ma opresc la Voiteg la un local sa ma mai incalzesc si sa socializez cu localnicii. Ulterior ma pun cu cortul chiar langa localitate langa o gospodarie! Huuu Carpaticus, acum observ ca la perioada respectiva mai si fumam. Drogurile si tigara e sfanta pt. cicloaventurieri iar in combinatie cu alcolul adesea poate ucide. Glumesc, toate cu masura mica ca oricum vom crapa si cei sanatosii si cei viciosii!
Day 2) Voiteg - Stara Moravita - Varset - Jasenovoc Dorm bine in cortul care a vazut atatea aventuri de-a lungul a 9 ani cu aproape 100 000km pedalati. Bicicleta mi-am legat-o de gardul unei gospodarii.
La iesire din Voiteg am un frumos viaduct si ajuns deasupra zaresc cimitirul localitatii.
Urmatoarea oprire o fac la Stara Moravita unde pt inceput admir biserica din localitate.
Ma opresc la un bar interesant sa mai savurez berea tineretei mele.
In spatele barului admir multe papadii care-mi aduc aminte de epica mea aventura din Panaonia din 2012.
De asemenea intalnesc si un peisaj apocaliptic format dintr-un amalgam de cenusa, dovleci si caramizi.
Intru in discutie cu niste tineri si un copil se plimba in jurul nostru cu bicicleta. Cam asa eram si eu la varsta cea nevinovata. Am inceput sa pedalez la 1 an si 4 luni cand am primit prima tricicleta.
In continuare intru in Serbia si in departare vad Muntii Vrsac cu varful de 641m inaltime.