Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 noiembrie 2015

9 - `Veloexpeditia MIORITICA 2015` Partea 9 - Intoarcerea acasa

Manastirea detine si un modern corp de chilii.
Urmeaza o frumoasa coborare care trece si prin niste chei spectaculoase.
Pedalez pe valea Jiului de Est intr-o zona de vis.
Dupa ce fac rapid pasul Merisor pe coborare ma opresc la pensiunea `La Nicu` unde voi lua pranzul. Aici intalnesc niste gaste simpatice.
Aici beau un vin excelent si servesc cel mai delicios papanas din sezonul 2015.
Mai pedalez cam o ora pana ajung la biserica medievala din Santamaria Orlea.
In Hateg ma opresc sa mananc o pizza.
Tarziu ajung in Deva unde ma intalnesc cu un bun prieten cu care ies la un club sa ne simtim bine. Spre dimineata ma pun la culcare pe balconul apartamentului sau din centrul urbei. Ma trezesc tarziu si admir cetatea cocotata in varful dealului. Salutare Horica fratica si ne revedem la anul la o paranghelie!
Urmeaza 2 ore de pedalat pana ajung in Brad unde cu doar 3,5RON era sa ma aleg cu o toxi-infectie alimentara venita de la painea aferenta perechii de vairsli comandata. Se vede clar ca painea e mucegaita.
La acest local pe vremuri se manca virsli foarte buni. Acum sunt cam mici cam contrafacuti dar macar pretul e bun. M-am enervat si era sa sun la 112 sa chem Politia si Salvarea si sa fac scandal, dar doamna care servea mi-a dat alta paine scuzandu-se, astfel ca m-am calmat si n-am mai sunat organele abilitate sa depun plangere impotriva unitatii.
Urmatorul popas il fac la Panteonul Motilor de la Tebea. Gorunul lui Horea abia se mai tine.
Aici e momentul de o noua lectie de istorie.
In cimitir aflu si pt. ce muncesc sarmanii cetateni care se nasc pe acest pamant.
Inspre Halmagiu am parte de noi peisaje de basm. Sunt in minunata Tara a Zarandului, locurile de suflet a Sfantului Ardealului, Arsenie Boca.
Pedalez pana pe Dealul Sortoc unde ma opresc la o excelenta pizza. Sunt la Popasul Iancului, pe unde trecea adesea craisorul ardelean. Aici in zona se afla un izvor legendar.
In departare se vede Muntele Gaina, cel mai inalt varf din judetul unde traiesc.
Urmeaza sa dorm la cort in zona iar ziua urmatoare ma opresc la Varfuri sa mananc o ciorba de burta.
Peste drum de pensiune se afla o cladire veche interesanta.
Pe ultimul ban beau 2 beri Ciucas la un local din Gurahont.
In incheiere tin sa multumesc bicicletei Dulcinea Rozalina ca m-a tinut, purtat si mi-a adus aminte de frageda tinerete cand bateam tara in lung si-n lat cu rable de DHS. Multumesc prietenilor si domnilor sponsori si traiasca poporul cu suflet mare!