Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 25 noiembrie 2020

27 - Expeditia Dor de Dolomiti 2020 (2500km in 34 zile)

Pedalez prin pusta pana in satul Csikeria unde voi dormi la cort in spatele birtului satesc.
Day 33) Csikeria - 12km inainte de Pecica In urma acestei campari, in aceasta dimineata ma trezesc cu un echipaj al politiei maghiare care ma legitimeaza si ma intreaba de sanatate. Ulterior sunt lasat sa-mi vad de drum. Prima pauza o fac in comuna Kelebia unde gasesc o superba biserica si niste statui interesante.
Mananc bine apoi fac o pauza de hidratare la o terasa unde gasesc o bicicleta haioasa si o bere Soproni la halba la doar 280FT.
Spre Seghedin am parte de o cicclabila de calitate. Dupa Mako mai am de pedalat inca o ora pana ajung la granita romana de la Nadlac. A trecut de miezul noptii, ajung la un market non-stop si sarbatoresc putin realizarea unui nou tur de vis. Noroc ca am gasit 15lei ce-i aveam prin bagaje.
Mai pedalez putin si ma pun cu sacul langa drum cand mai aveam inca 12km pana in Pecica.
Day 34) Pecica - Ineu Azi opresc in Pecica sa vizitez orasul. Ma plimb printr-un parc unde zaresc statuia unui sfant.
Intalnesc un arbore mai rar.
O tulpina distorsionata imi atrage atentia.
Biserica catolica este impresionanta.
Observ si o statuie care ne aduce aminte de Sfantul Stefan.
Avem si un monument in memoria unor eroi.
Mananc o ciorba de burta la un restaurant. Este o zi cam calduroasa asa ca opresc la un local in Iratosu sa ma racoresc. Ultimul apus din tur ma prinde langa Curtici.
Mai am doar 50km pana acasa.
Ma prinde noaptea pe drum! O noua tura superba a fost efectuata! In incheiere vreau sa le multumesc lui Dumnezeu, parintilor si prietenilor sustinatori pentru acest nou cadou cicloturistic in plina pandemie mondiala de coronavirus! Traiasca cicloturismul!