Totalul afișărilor de pagină

marți, 29 septembrie 2020

16 - Expeditia Dor de Dolomiti 2020 (2500km in 34 zile)

Dupa 2 ore de stat la acest local vazand ca ploaia nu da semne sa se opreasca ma vad nevoit sa pedalez pe ploaie pana in Tarvisio. Traseul a fost in coborare. Aici primul lucru pe care-l fac este sa-mi cumpar niste prosciuto crudo si un cascaval de la un market.
Ma opresc langa market sub o copertina sa mananc si sa ma adapostesc de ploaie. Se pare ca azi va ploua toata ziua.
Analizand situatia, ma decid sa traversez drumul si voi petrece toata ziua la o pizzerie unde ma imprietenesc cu niste clienti. La un moment dat vine si un localnic sa incerce sa-mi vanda o cazare pentru o noapte, pretul incepand de la 50EUR si coborand ulterior pana la 30EUR, dar evident ca nu accept. Voi manca o pizza, voi bea niste vin, voi povesti cu clienti, discut si cu o artista si cu o sud-americana simpatica si ulterior sunt lasat sa dorm la sac chiar pe terasa localului. Day 16) Tarvisio - Malborghetto Azi va fi o zi de relaxare si odihna in care trebuie sa-mi usc boarfele. Constat ca sunt intr-o zona montana dezvoltata.
Observ multi motociclisti. Lumea e grabita.
La un moment dat ajung la un restaurant rustic in mijlocul naturii care are si o ferma cu animale simpatice.
Aici voi ramane sa ma relaxez toata ziua si ulterior dorm la cort in zona in spatele unei case de vacanta. Day 17) Malborghetto - Forni di Sotto. Din Pontebba spre Carnia pedalez pe o pista ciclabila amenajata pe o fosta cale ferata. Traseul este uluitor. Plin de tunele si peisaje spectaculoase. Din pacate telefonul meu este descarcat asa ca sunt nevoit sa imprumut cateva fotografii de pe net. Asa ar putea arata pista ciclabila Brad - Deva daca autoritatile romane ar sti sa apeleze la experti in domeniu.
Ciclabila se termina in Mogio Udinese. De aici mai pedalez 20km pe un drum judetean pana intru in SS 52, un drum putin mai circulat. In Villa Santina dau 1euro la o carciuma pe un pahar de apa cu lamaie si stau o ora jumatate sa-mi incarc celularul. Peisajele incep sa fie interesante.
Aproape de Ampezzo ajung la un nou pas.
In curand am parte de un tunel de peste 2km lungime.
Am intrat in Dolomitii Friulieni. Am parte de multa padure si verdeata.
Chiar la intrare in Forni di Sotto fac un popas. Sunt la altitudinea de 777m.
Este cazul sa savurez cina. Clar ca am venit in Italia pentru prosciuto si branzeturi.
Satul bine continui itinerariu. Trec pe langa un canton silvic parasit unde ma gandeam sa inoptez.
Totusi am inspiratia sa mai pedalez cateva sute de metrii si campez pe o proprietate privata cu acces la sursa de apa si cu aceasta priveliste in fata mea. Sunt pe valea raului Tagliamento.
Day 18) 14 iulie, Forni di Sotto - Cortina di Ampezzo Se anunta o zi spectaculoasa. Dupa cativa km de catarare usoara intru in statiunea turistica Forni di Sopra.