Totalul afișărilor de pagină

marți, 8 decembrie 2015

4 - Expeditie pe 2 roti in Alpi 2009 (3600km in 40 zile) - partea 4 - Prin BAVARIA, TIROL si CARINTHIA!

Si pe aceasta catarare sunt intrecut de cativa ciclisti.
Ziua urmatoare este una unica pt. mine. Cu bicicleta incarcata atac Nebelhorn-ul, una din cele mai dure catarari din lume. Reusesc sa o dovedesc doar pe prima jumatate a ascensiunii cu o panta de pana la 25%. Partea a doua care are bucati si de 40% ramane un vis pt. mine sa o dovedesc in viitor. Colegul meu de club Mauro Repetti a invins aceasta catarare teribila cum puteti vedea in poza de mai jos.
Allez, allez Mauro! You are amaizing! Gratie clubului international de cycloclimbing Challenge BIG am reusit si eu sa descopar astfel de fericiri istovitoare pe 2 roti.
Jur ca voi reveni sa te inving distinse monstru Nebelhorn! Salutari amicului meu Jerry Nilson din Suedia care la etatea de 50 de primaveri este capabil sa invinga aceasta incredibila catarare bavareza!
Vine momentul cand imi iau ramas bun de la colegii de club si urmeaza sa pedalez prin sudul Bavariei in drum spre Salzburg. Aproape tot drumul il fac pe piste ciclabile de vis.
Pedalez pe ruta Sonthofen-Bad Tolz-Rosenheim. Trebuie sa recunosc ca aici in Bavaria intalnesc cele mai tari pensiuni iar standardul de viata este foarte ridicat.
Ajung si la imensul lac Chiemsee.
Cultura ciclismului este foarte dezvoltata in aceasta regiune. La un moment dat intalnesc si o sculptura draguta a unui biciclist.
Nu voi trece de Bavaria fara sa gust din excelenta sa bere. Fac un popas memorabil intr-un sat pe care nu-l voi uita niciodata! Traiasca cicloturismul! Traiasca bavarezii! Atunci inca nu puteam anticipa caci gratie turistilor bavarezi voi face Turul Europei si ma voi bucura de maretia Alpilor! Beau in cinstea lor!
Nu mai am mult pana intru in Austria putin mai la sud de Salzburg si in localitatea Golling discut cu niste cicloturisti bavarezi.
Dupa Radstadt incepe o noua catarare importanta spre Tauernpass. Intr-o localitate turistica intalnesc vila unui artist.
Urmatoarea catarare este Katschbergpass, un nou BIG. Aproape de varf intalnesc 2 cicloturisti din Stiria care avand un echipament vechi de 100 ani doresc sa cucereasca varful Austriei ca pe vremea strabunicilor.
Chiar in pas mai intalnesc o biciclista cu care schimb cateva vorbe.
Din localitaea Seeboden ajung la lacul Millstatter si in curand voi ataca un nou BIG foarte dificil.
Pe o distanta de cativa km panta medie este de 15%.
In mai bine de 2 ore ajung sus la cabana rupt de oboseala. Aici intalnesc niste biciclisti simpatici cu care socializez.
Suntem pe muntele Lammerdorfer.
Pe coborare intalnesc un copac cu chip de om iar un ciclist imi face o fotografie in timp ce ma rog spiritelor Alpilor sa ma lase sa le descopar frumusetile spre multumirea sufletului meu viteaz.
De langa localitatea Ebene Reichenau voi ataca un nou BIG cu o panta de pana la 23%.
Dupa 2 ore de efort intens ajung in varf unde gasesc o mica statiune si un lac.