Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 12 februarie 2014

38 - VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari)- EPISODUL 38 (Prin dulcele Tirol)

Si iata ca am intrat in dulcele Tirol. Urmeaza lunga coborare spre Pichl. In curand las muntii inzapeziti in urma.
Dupa ce cobor cativa km. buni fac o pauza scurta intr-un loc situat la o altitudine superioara cu doar 10m celui mai inalt pas modernizat al Romaniei si al Peninsulei Balcanice. Mai am 11 serpentine de coborat.
Dupa ce ajung in localitatea Bruck, merg la un supermarket si-mi cumpar de mancare. Apoi sunt invitat de catre un austriac la o bere la halba la un local. Tin minte si acum ca aici o bere costa 3,60EUR. Putin mai tarziu ma imprietenesc si cu niste croati la acelasi local care ma servesc cu niste pizza cu fructe de mare si-mi fac cinste o halba de bere. A fost o seara pe cinste si in cele din urma am ajuns sa dorm cu cortul chiar in localitate fara sa am probleme de nici un fel.
Dimineata observ o somptuoasa vila langa locul unde m-am pus cu cortul.
Am o vreme de vis si-mi continui drumul spre Mittersill.
In stanga mea pot admira Alpii cu varfuri de peste 3000m.
Zona este foarte dezvoltata cu o infrastructura de invidiat.
La un supermarket imi cumpar si eu niste peste, masline si macaroane si infulec cu pofta.
In continuare pedalez pe o pista ciclabila de toata frumusetea.
In stanga mea admir muntii din zona Kaprun.
Pe traseu observ ca tirolezii profita de orice petec de pamant de la poalele Alpilor pe care practica o agricultura de inalta calitate.
Imi continui drumul pe superba pista.
Intr-o localitate observ o interesanta sculptura in fata unei pensiuni. Satisfactia mea e mare pt. ca am ajuns pe bicicleta in toate tarile spre care gasesc aici indicatoare.
Dupa Mittersill voi avea de urcat un nou pas in drum spre Kitzbuhel.
Dupa ce urc putin, fac o mica pauza sa admir orasul lasat in urma.
Dupa cativa km. mai fac o pauza sa admir panorama ampla.
Nu mai am mult pana ajung in pas.
Dupa ce cobor mai multi km. fac o pauza in Jochberg la un Spar unde discut cu niste tineri cam emancipate si admir o splendida masina de epoca.
In continuare pedalez printr-o zona puternic turisticizata si foarte prospera.
Pana la urma decid ca ma voi opri in localitatea turistica Oberndorf, pt. ca ziua urmatoare aveam sa ma intalnesc in apropiere cu prietenul caruia ii datorez acest minunat tur alpin.
In incheierea acestui capitol tin sa multumesc din suflet lui: Tiberiu Muntean, Sebastian Bulumac si Sebastian Hritcu - bunii mei prieteni sustinatori carora le datorez indeplinirea visului de a face cu bicicleta cele mai inalte pasuri in Alpii Austriei, Elvetiei si Italiei. Dumnezeu sa va ocroteasca dragi prieteni si sa va dea doar bine voua si celor dragi voua! Traiasca prietenia! Traiasca libertatea! Traiasca cicloturismul!