Totalul afișărilor de pagină

marți, 12 mai 2020

2 - Ciclovacanta cipriota de toamna 2019 - 3 saptamani de vis in paradis

Urmeaza cateva zile de relaxare. Pedalez putin, fac baie in mare si beneficiez de plaje aproape pustii. Apa este excelenta.
Berea Efes de la magazin costa 5 sau 6TL putin sub 1EUR si e excelenta.
In Iskele vizitez si o mica biserica bizantina.
Descopar un parc natural generos si voi avea parte de cateva campari reusite in mijlocul naturii. Sunt incantat de cantecul pasarilor iar intr-o noapte ma viziteaza un mamifer.
Dupa vreo 5 zile de recreere, decid sa ma intorc in Ciprul grecesc dar nu inainte de a mai vizita o data catedrala Sfantul Nicolas din Famagusta care dateaza din anul 1298.
Trec si prin Parcul National Cavo Greco unde vizitez din nou arbustii mei preferati.
Imi permit chiar si o campare in acest parc.
La intrare in Ayia Napa revad locul meu preferat de sarituri in apa.
Marea are o culoare fascinanta pe care nu o voi uita. Imi amintesc un vers al poetului Charles Baudelaire care spune asa - Homme libre toujours tu cheriras la mer adica Om liber mereu vei indragi marea.
Aici ma voi relaxa la Landa Golden Beach.
In apropiere am un supermarket unde am niste amici. Aici gasesc pestele meu preferat Sea Bream - Bibanul de Mare.
La Ayia Napa voi dormi doar la sac sa nu atrag atentia.
Dupa 3 zile de rasfat decid sa pornesc spre Larnaka. Ar fi cazul sa reusesc sa nu-mi sparg toti banii pana acasa. Din Ormideia traversez o autostrada sa ajung la o plaja. Infrastructura in Cipru grecesc este de invidiat.
Aici e o plaja goala cu pietricele si un turn medieval iese din apa. Desi sunt in 6 noiembrie apa e perfecta de baie, cred ca are 21 de grade celsius.
In apropiere gasesc niste flori superbe aflate langa proprietatea unui cipriot.
Urmatorul popas il fac la intrare in Larnaka langa Golden Bay Beach unde petrec o seara agreabila pe terasa unui magazin patronat de o romanca din Moldova. Socializez cu ciprioti si ma simt bine cu bere Keo. La un moment dat un cipriot imi vinde cu 40 de EUR 2 seturi de cutite sa am si eu niste cadouri pt mama. Asa arata roata spate a bicicletei mele care transporta o greutate de peste 100kg cu subsemnatul inclus.