Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 18 iulie 2015

11 - Veloexpeditia BALCANICA MIRABILIS 2015 - Partea 11 - Traversarea Alpilor Dinarici

Urmeaza o lunga catarare iar in apropiere de localitatea Krizisce pot admira o splendida autostrada suspendata.
Urmeaza o panta diabolica.
Calvarul inca nu s-a incheiat, mai vine o catarare teribila.
In Fuzine fac o pauza la o `pizza Dan` si-mi scriu jurnalul. Day 16 4 VI ora 19 20 Sunt la Pizzeria `Landravec` din localitatea montana Fuzine. Azi a fost o zi complexa in care am si facut baie la Marea Adriatica am si catarat la greu in Alpii Dinarici prin Masivul Gorski Kotar. De la nivelul marii pana aici am urcat la greu avand si bucati de 17%. Este cea mai grea si spectaculoasa catarare din tur si putin cunoscuta de ciclisti. Aici spre surprinderea mea pe lista de meniu se gasea si `Pizza Dan` si desigur ca am comandat aceasta pizza care-mi poarta numele meu si al tatalui meu. aici a costat doar 27KN si a fost delicioasa iar o bere Karlovacko costa doar 13KN. Se simte ca nu mai suntem pe litoral. Acolo am dat pe o pizza cu fructe de mare 53KN, dublu ca si aici. E drept ca a fost atat de mare ca n-am putut-o manca toata o data desi aveam o foame de lup. Iar mi-am schimbat itinerariul, nu o mai tai spre Italia din mai multe puncte de vedere ci o iau spre Bosnia incercand sa fac cea mai pitoreasca traversare a Balcanilor de Vest pe bicicleta. In acest fel imi vor mai ramane vreo 500EUR cu care voi face inca un tur balcanic magnific prin Bulgaria, Macedonia, Albania, Muntenegru, Grecia, Serbia si Romania. In localitatea Hreljiu unde m-am oprit la o berica i-am dat un beep lui Horia din deva, bunul meu prieten si am decis ca vom face o tura impreuna prin Transilvania si Oltenia care sa cuprinda si Transfagarasanul, Transalpina, Ocna Szibiului, Ocna Mare si Horezu. Abia astept sa-l revad si sa ne povestim. Asta noapte am dormit din nou la sac si pe plaja in statiunea Crikvenica unde m-am simtit minunat dar si am cheltuit cei mai multi bani din tur reusind sa beau cea mai scumpa bere ce m-a costat 19KN si de asemenea am mancat la faimosul restaurant Maslina, o portie de scoici ce m-a costat cat bugetul meu pe o zi alaturi de o bere la halba. Sunt plin de bube pe fata, maini si umeri, sper sa nu fie o boala, dar nici nu par muscaturi de tantar. Azi mi-am luat ramas bun de la marea mea preferata, chiar acum cand temperatura apei a devenit tocmai buna de baie. Da, nu-i nimic ca mai facem o tura la Lacul Ohrid si la Marea Ionica si tot ne vom mai bucura de mare si vara aceasta. Dupa cumplita catarare sunt stors de puteri si rupt de oboseala. De asemenea azi m-am culcat la 3AM, caci ieri am chefuit. Dupa ce am baut cateva beri la o Gelaterie, unde halba de bere costa doar 15KN, am nimerit la un local cu muzica buna unde am dansat cu niste fetite si acolo am ramas sa ma holbez la gagicute si sa mai inghit tacit o berula.
Ora 21 41 Sunt la Buffet Tik-Tak din Lucice unde ma dreg cu o eterna bere Karlovacko, berea mea preferata din Croatia. Aici mi-a trecut prin minte cum s-o numesc pe bicicleta mea roz, de azi se va numi Rozalina Dulcinea Magdalena. E o bicicleta incredibil de proasta dar inefabil de sincera si credincioasa. Pe traseu a scartait, a facut urat, dar n-a facut nici o pana si se comporta bine. abia azi a reusit sa schimbe pe foita mica sa-mi fie si mie mai usor pe pantele infernale. Azi au fost cele mai dure pante din tur. Ora 22 02 Aceasta minunata expeditie balcanica se va numi `Balcanica Mirabilis`. Pana la urma am dormit la intrare in Lucice la cort si am dormit bine.
Dimineata am observat pe sacii mei de dormit niste dare vascoase, lipicioase si scarboase. Ulterior am descoperit si cine le-a lasat. Se pare ca am dormit impreuna cu un imens limason.
Mai am putin de pedalat pana ajung in Delnice unde mananc o excelenta tocana de legume de la un supermarket.
Acest oras arata foarte bine din departare.
Urmeaza un nou pas.
Dupa ce cobor cativa km. voi avea din nou pante serioase de urcat.
In oraselul Ogulin observ ca am un mic tatuaj pe gamba dreapta.
In localitatea Plaski ma cinstesc bine, vorbesc cu niste fete, apoi dorm la cort in spatele unei case parasite.
Urmeaza un traseu incantator. Trec prin Masivul Mala Kapela si strabat si un Parc National important.
Pe drum gasesc si o vietate draguta rapusa de implacabilul destin.
De asemenea pot sa observ la un moment dat si cel mai frumos arbore din tur.
Mai am putin pana intru in Bosnia unde in orasul Bihac ma intampina un frumos panou publicitar.
Iata-ma ajuns la raul Una, minunea Bosniei si cel mai frumos rau al Europei.
Nu ma mai satur sa privesc culoarea apei si zaresc si rate salbatice.
Urmeaza un tur prin oras. Ajung la o interesanta moschee.
Langa ea sunt mai multe morminte musulmane.