Totalul afișărilor de pagină

vineri, 4 ianuarie 2019

10 - Romania - Cipru pe 2 roti 2018, 3280km in 38 zile prin 7 tari, episodul 10 (Cipru Turcesc)

Ajuns in Girne o iau la stanga spre Kaplica. Cativa km sunt deranjat de un trafic intens dar in curand cotesc iar la stanga pe un drum paralel cu coasta cu trafic redus. Fiind foarte obosit ma intind 2 ore la somn langa un maslin sa-mi revin.
Urmatoarea prioritate va fi sa-mi astampar foamea. Opresc in urmatoarea localitate la Essentepe la un restaurant unde sunt client fidel.
Aici ma reintalnesc cu amicul Sadiq, un pakistanez simpatic care e ospatar aici. Am discutat cu el multe printre care m-a intrebat daca nu l-as putea ajuta sa gasesca o prietena din Romania. I-am promis ca voi anunta pe facebook.
A venit cu o masa copioasa, pt inceput aperitivurile si felul 2 un kebab cu cartopi prajiti si garnitura. Pe tot ce se vede plus 2 beri Efes am dat doar 50TL, un mizilic.
Satul, pornesc la drum, am peisaje de mare calitate. Sunt multe catarari si urcari scurte, in stanga Marea Mediterana iar in dreapta muntii Pentadaktilos. Din cand in cand mai trec si pe langa o biserica bizantina.
Ajuns la complexul turistic de la Kaplica ma decid sa petrec o noua seara agreabila. Aici e cam scump, un mic toast cu ton m-a costat 17TL, dar berea Efes Malt costa doar 9TL mult mai ieftin ca in Turcia unde costa 15TL la restaurante.
Ulterior mi se permite sa campez pe un gazon langa hotel. Day 35, am pedalat doar 70km.
Va fi o zi super cu o mare catarare care incepe chiar aici de la nivelul marii. Dupa 1km de panta, opresc la un magazin in sat sa-mi cumpar ceva de mancare si fac pauza de masa.
De aici am inca 11km de catarare pana la Kantara. Pe traseu mai opresc sa admir peisajul.
Dupa o ora de efort iata-ma ajuns la celebrul castel medieval!
Pentru a-l vizita platesc o taxa modica de 7TL.
Castelul de sorginte bizantina este situat la o altitudine de 600 metrii.
Printre putinii turisti intalniti pot amintii niste americani.
Inainte de a pleca am hranit niste pisici discutand cu niste americane.
Urmeaza coborarea spre statiunea Bogaz, spre riviera Ciprului Turcesc.
In curand ajung la mare, ma plimb pe o plaja si apoi merg la un complex turistic.
Aici mananc un sea bream delicios.
In interiorul restaurantului ma intalnesc cu Afrodita si cu leul venetian.