Totalul afișărilor de pagină

vineri, 26 iunie 2015

Filmulete din veloexpeditia Balcanica Mirabilis 2015

Prin Alpii Dinarici - Bosnia

Jablanicko Jejero in Bosnia! In expeditia de 2500km Balcanica Mirabilis 2015 am dat si peste aceasta minune a naturii. Traiasca cicloturismul!

Posted by Claudiu Moga Dan on Friday, June 19, 2015

Prin Alpii Dinarici, Bosnia! Traiasca cicloturismul!

Posted by Claudiu Moga Dan on Friday, June 26, 2015
La bijuteria turistica Pocitelj - Bosnia!

Cicloturism in Bosnia, Pocitelj - o bijuterie turistica, un sat medieval musulman din secolul XV. Dupa ce am traversat Balcanii de Vest pe o vreme nasoala am ajuns in acest paradis mediteranean de pe Valea Raului Neretva!

Posted by Claudiu Moga Dan on Thursday, June 18, 2015

Sa inceapa fiesta! Traiasca cicloturismul!

Posted by Claudiu Moga Dan on Sunday, June 21, 2015
La Adriatica!
Feeling good at Ploce at Adria seaside

Posted by Claudiu Moga Dan on Wednesday, June 17, 2015

Traiasca cicloturismul!

Posted by Claudiu Moga Dan on Monday, June 15, 2015

8 - Veloexpeditia BALCANICA MIRABILIS 2015 - Partea 8 - Splendoarea Dalmatiei!

Pe traseu ma intalnesc cu 2 cicloturisti tineri din Muntenegru cu care pedalez cam putin pt. ca erau prea vitezomani. Trecem pe langa un port unde unul dintre ei imi face o fotografie.
Drumul mai urca putin iar din varful dealului pot sa admir in departare superba localitate turistica Primosten inconjurata de mare.
Urmeaza din nou coborare pana aproape de nivelul marii.
Vegetatia este destul de abundenta in zona.
In curand ajung si la o mica plaja pustie.
Mai pedalez putin si ajung la un golfulet splendid.
Trec si pe langa mici localitati traditionale cu multe vile de vacanta.
La un moment dat gasesc 3 feluri de cactusi diferiti in acelasi loc.
Ma apropii de Sibenik si-n aceasta zona pot admira multe insulite.
Nuantele Adriaticii sunt incredibile.
Cu prima ocazia si anume in localitatea grebastica mananc un burek, caut o plaja si ma arunc in mare. Oh yeah!
Dulcinea se odihneste sub un pin in timp ce beau o bere si ma balacesc.
Dupa aceasta bine meritata pauza continui periplu, trec rapid de Sibenik si in curand ma opresc la marele pod peste gura de varsare a raului Krka.
Aici Krka este cat Dunarea la Budapesta, dar este incredibil de curat fata de fluviul mentionat.
Dupa ce mai pedalez cateva ore ajung in orasul turistic Biograd unde voi ramane peste noapte. Deocamdata mananc si fac o baie. Ce cald a fost azi!
Day 13 1 VI ora 22 18. `Sunt pe o terasa la Adriatica in statiunea Biograd. Aici o bere la halba este doar 12KN, pret foarte bun pt. litoralul dalmat.
Ieri a fost cea mai aventuroasa zi din tot turul, m-a si prins soarele pe picioare de sunt rosu ca si racul, caci am pedalat in slip.
Azi a fost prima zi de canicula cu temperaturi de peste 30 grade. Ieri seara la Trogir nu a vrut nimeni sa ma primeasca, ma refer la cei de la benzinarii sa ma lase sa ma pun cu cortul sau cu sacul de dormit asa ca am facut "night riding" pana la miezul noptii cand am ajuns in localitatea Marina unde am intalnit un om de treaba ce mi-a facut cinste o bere si apoi pe la 1AM m-am pus cu sacul de dormit pe un promontoriu langa localitate. La vreo 20 de metrii distanta mai dormea un boschetar pe o banca de piatra dar n-am avut probleme cu el in timpul noptii doar ca m-au rupt tantarii. Sunt plin de intepaturi inclusiv pe fata, gat, maini, umeri etc. Azi dimineata a fost cald si am tras o baie in Adriatica inainte de a pleca din Marina. Astazi am mai facut o pauza de 2 beri pe o plaja paradisiaca. Pe traseu m-am intalnit cu 2 cicloturisti muntenegreni cam nebuni care bagau tare si pedalau aproximativ 150km pe zi. Se vede ca erau incepatori. In prima parte a zilei am pedalat pe un traseu minunat cu multe catarari si sate marine idilice. acum ascult "La boheme" de Charles Aznavour si savurez o "toceno pivo Ozusko" la un pret excelent, locatie lux. E super! Am spart cam multi bani, in 4 zile pe Coasta dalmatiei mi s-au dus aproape 100EUR, pe card mai am doar 39RON, echivalentul a 70KN. Sper maine sa-mi puna mama bani pe card. Mai am de pedalat inca 130km pe coasta si inca 250km pana ajung in Bosnia. S-a meritat cheltuiala si efortul. Azi m-am riscat aici in Biograd la un supermarket Konzum imens, am lasat bicicleta afara neincuiata ca nu mai am cu ce sa o leg si am lipsit 15 minute, timp in care mi-am cumparat jumate de pui la rotisor, cartofi natur, o apa la 1,5l si o piersica de m-au costat cat aici ar costa o portie de calamari adica 45KN. Fata de la casa m-a inselat cu cel putin 10KN, cred ca pt. respectiva piersica m-a taxat cat pt 1kg. Tin minte ca puiul a costat doar 15KN si a fost delicios. Dupa ce am mancat bine inca mai am jumate de pui si cartofi sa mananc inca o masa. am reperat locul unde ma voi risca cu sacul de dormit, langa localul "Captain Morgan", chiar pe malul marii intr-o zona publica si plina de turisti, dar pe la miezul noptii sper ca va fi liniste si mai ales sper sa nu ma expulzeze jandarmii. Iar va fi o aventura pe cinste! Ma cam dor genunchii dupa frigul din Bosnia iar acum ma rupe canicula la Adriatica.` Am dormit bine in acest loc fara probleme, doar pe la 3AM au trecut pe langa mine niste turisti francezi in stare de ebrietate care erau cam galagiosi.
Dimineata merg la o baie in mare si sa explorez din nou flora si fauna marina. Pt. inceput studiez multe scoici mici.
Apoi niste arici de mare.