Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 decembrie 2020

6 - Expeditia Dor de Carpati 2020 (800km in 12 zile)

Dupa satul Barlesti drumul urca printr-o padure si in curand ating cea mai inalta altitudine din acest pitoresc traseu din Apuseni.
Urmeaza coborarea spre Ghioncani iar abia din satul Ivanis reincepe asfaltul. Urmeaza un traseu turistic spre Intregalde. Aici sunt niste chei impunatoare unde intalnesc multi turisti si alpinisti, unii veniti chiar cu corturile. Inspre Poiana Galdei traseul este foarte pitoresc si intalnesc si cateva pensiuni. Mi se face foame si nimeresc si eu la cea mai luxoasa pensiune unde cazarea pe o noapte costa cat o camera de hotel in Cortina di Ampezzo. Aici intru in vorba cu 2 cetateni instariti din Constanta care aflandu-mi povestea au amabilitatea sa ma serveasca cu o bere Heineken. Vreau sa mananc ceva dar la aceasta pensiune sunt serviti cu mancare doar cei cazati aici. Am norocul sa primesc din partea casei un mare platou cu bunataturi care m-ar fi costat pe putin 20EUR. Ma minunez de generozitatea romanilor, le multumesc si plec mai departe. La varsta mea, cred ca ar trebui sa muncesc din greu sa-mi platesc singur calatoriile. Nu mai am 20 de ani sa ma bucur de mila publica. Turismul costa. Cine vrea sa viziteze va trebui sa munceasca. Stau la o bere in Poiana Galdei si vorbesc cu localnicii. Ma prinde noaptea pe drum si dupa Galda de Jos voi intra in drumul E81. Mi s-au terminat bateriile la farul pe spate. Ma chinui cu traficul si ma rog sa nu ma calce tirul. Ocolesc Alba Iulia pe drumul de centura, traficul scade dar ma ataca 2 caini fiorosi. Ajung in Lancram pe la miezul noptii si merg sa ma reculeg in fata mormantului marelui meu mentor Lucian Blaga. Din pacate cand sa ajung la mormant sunt atacat de un caine negru fioros care pazea mormantul. O tai la sanatoasa si opresc in Sebes la o bere. De aici voi pedala pe DN 67C spre Sugag. La iesire din Sebesel ma voi pune cu cortul langa drum langa un izvor langa raul Sebes.
Day 5) Sebesel - Obarsia Lotrului Azi e o zi insorita, superba de pedalat. Pedalez pe Valea Sebesului. Prima oprire o fac in satul Laz dupa Capalna sa mananc ceva. Casele sunt foarte frumoase pe aici.
Deocamdata drumul urca lejer iar traficul este moderat.
Dupa Sugag drumul urca mai accentuat spre Tau Bistra. De aici avem iar o catarare temperata spre Lacul Oasa. Traseul este spectaculos, drumul fiind in excelenta stare.
Padurea a fost rasa in multe locuri.
Nu mai am mult pana la marele baraj de la Oasa. Aici puzderie de turisti.
De aici pedalez cativa km buni pe langa lac. Dupa 4km ajung la cabana Oasa. Merg mai departe si peisajul este si mai atractiv.
Calitatea drumului este impecabila. Traseul este de mare interes turistic.
Mai sunt si turisti cu masini bengoase.
Intalnesc si picturi rupestre nostime si sugestive. Se pare ca sunt multi ursi in zona.
Apare si un anunt destul de ludic.