Totalul afișărilor de pagină

luni, 10 mai 2010

Love story - Traiasca dragostea pura si lupta noastra pt a o obtine

Tura din 8-9 mai cu marsul biciclistilor din Arad






























Pe data de 8 mai am pornit intr-o noua tura prin judetul Arad. Am mers pe ruta Ineu - Seleus - Pancota. Pana aici traficul a fost destul de intens caci la Pancota este piata sambata. De aici am luat-o spre Santana trecand prin Caporal Alexa. Apoi am continuat spre Zimandu Nou. Pe traseu am avut vant puternic din fata si intre ultimele 2 localitati, am intalnit 2 tinere bicicliste care au urlat dupa mine. Nu m-am putut opri ca trageam la tempo tare sa scot timp bun ca ma astepta un prieten la Arad. Apoi am intrat in drumul european plin de tiruri spre Arad. In curand aveam sa ma intalnesc cu Alex, un prieten, ciclist din Arad. Cu el am mers la Casa Sindicatelor unde s-au strans sute de pasionati ai bicicletei pt cel mai important mars al biciclistilor din Arad din ultimele decenii.
Aici am avut bucuria sa ma intalnesc si cu maestrul cicloturismului din Romania, Stefan Hodi care a pedalat 257km pe 8 mai doar sa fie alaturi de aradeni in demersul lor de a atrage atentia pt a cere construirea de piste ciclabile in orasul de pe Mures.
Lume de toate felurile, biciclete de toate culorile si marcile, de la cele mai ieftine, de la harburi de 2 lei la cele mai scumpe si mai celebre marci, ba chiar am vazut si un chopper si biciclete tunate. Multe fete bicicliste, unele chiar superbe, destui oameni maturi si chiar si oameni in varsta dar majoritatea era formata din tineri.
La ora 15 a inceput marsul. Aveam sa parcurgem cam 26 km pe strazile Aradului in 2h 30 min. Atmosfera a fost de vis. Cel mai tare mars din viata mea. am fost escortati de masina politiei. Din pacate au fost si 2 mici accidente, 2 fete au cazut de pe biciclete, sper fara urmari serioase, chiar si eu m-am dezechilibrat o data de era sa cad, uitandu-ma dupa o gagica ce era la volanul unei masini. Aveam probleme cu franele pe disc, caci mi s-au uzat placutele si de cateva ori era sa intru in biciclistii din fata mea.
Pana la urma tura s-a incheiat cu bine, a fost un real succes. Ne-am intors tot la Casa Sindicatelor unde m-am retras langa lac sa mananc ce aveam prin rucsac un pateu si o banana apoi am plecat cu Alex si niste amici sa bem o bere la restaurantul Flora langa Mures, unul destul de scump dar cu o vedere superba asupra raului Mures.
Apoi am plecat spre casa, Alex m-a insotit pana la iesire din oras. In localitatea Horia m-am oprit la o bere, apoi m-am trezit ca se apropie o furtuna, am fost nevoit sa stationez sa astept sa treaca ploaia si pana la urma un om de treaba care m-a si cinstit la barul din localitate mi-a oferit si gazduire sa nu mai circul pe noapte. Minunat a fost domnul Petru sa traiasca si baietii cu care m-am simtit bine in localul din Horia.
Duminica am mai avut de pedalt doar 45 km pana acasa pe ruta Horia - Siria - Galsa - Masca - Tarnova - Chier - Mocrea - Ineu.
Vremea a fost cam racoroasa si mohorata, astfel ca am fost nevoit sa port o caciula si haine lungi, desi cu o zi inainte am avut 23 grade in termometre. Tura per ansamblu a fost memorabila si nu o voi uita.

Cel mai mult mi-a placut faptul ca am vazut multe fete bicicliste, unele chiar foarte frumoase, astfel ca speranta mea ca-mi voi gasi perechea o superba biciclista sensibila si romantica, incepe sa fie tot mai mare.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!