Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 31 octombrie 2020

22 - Expeditia Dor de Dolomiti 2020 (2500km in 34 zile)

Dupa Latisana ma prinde o torentiala care ma uda tot. Astfel voi face popas la un local langa langa Palazzolo unde se bea un vin adevarat. Petrec o seara agreabila, niste italieni simpatici se baga in seama cu mine si-m fac cinste niste vin. Ulterior sunt lasat sa campez in zona.
Day 22) Palazzolo - Volcja Draga Dimineata stau pana pe la ora 10 sa-mi usc boarfele. Azi e 18 iulie, ziua de nastere a prietenului gratie caruia am ajuns din nou in Alpii Italieni. Astfel ca opresc la un local celebru in zona Friuli sa sarbatoresc! La multi ani draga Tibi!
Azienda Agricola Zaglia este la mare inaltime avand o vechime considerabila. Sunt in patria vinurilor fine, adica in paradis! La vita e bella! Observ si un vechi storcator. Toate-s vechi si noua toate!
Urmeaza o zona de campie cu multe podgorii pe SS 14, un drum destul de circulat. In Cervignano fac pauza de masa. La drum lung sunt bune si salamurile si iaurturile cu fructe.
In apropiere de Gorizia trec peste raul Isonzo.
In curand ajung din nou in Slovenia si voi pedala pe o noua ciclabila. Vremea se schimba si ea in bine, se insenineaza.
In Volcja Draga dau peste un restaurant super langa un lac unde gasesc o bere excelenta, Union nefiltrata la halba. Aici e de mine! O bere costa 2,70EUR.
Ulterior dorm cu cortul langa lac.
Day 23) Volcja Draga - Ajdovscina Sunt in zona mediteraneana, pedalez pe un traseu plin de flori de leandru.
Nu ma mai pot satura de aceste minunate flori.
Traseul este pitoresc, ma apropii de Muntii Dinarici din nou.
Fac un mic popas intr-o padure unde gasesc niste fructe interesante.
Intotdeauna mi-au placut norii.
In Ajdovscina am parte de cea mai buna pizza cu fructe de mare si de cea mai buna bere la halba. Preturile sunt decente, o pizza e 10EUR iar o halba de Kozel 2,50EUR. Voi reveni desigur la pizzeria Fontana.