Totalul afișărilor de pagină

duminică, 10 februarie 2019

6- Ciclovacanta in Cipru si Anatolia din noiembrie 2018

Pe traseu intalnesc 2 turci cu care stau la o sueta despre expeditia mea.
La un moment dat ajung la o moschee care are market la parter.
In alt sat vad o vila mare cat moscheea de langa. Turcii s-au emancipat.
Ma indepartez de litoral si vremea se raceste brusc, Am de facut si o catarare. Pana la urma sunt lasat sa dorm intr-o magazie a unui fastfood in apropiere de localitatea Kemer. Am noroc cu aceasta cazare caci afara in timpul noptii temperatura s-a apropiat de punctul inghetului iar fara cort ar fi fost nasol. Day 15, am pedalat 70km. Dimineata urmatoare ma opresc langa Fethiye sa mananc o pida delicioasa.
Urmeaza o noua catarare.
Inca este cald si transpir abundent bucurandu-ma de peisaje.
Urmatoarea oprire o fac la Gocek, statiunea milionarilor turci pe care am vizitat-o si la inceputul lui aprilie.
Ma plimb prin port.
Intalnesc vile somptuoase.
Ma bucur de multe flori.
Pe alea turistica principala ma intalnesc cu Murad, proprietarul unui magazin de antichitati si stapan a 8 pisici. Ma invita la un pahar de vin si o sueta chiar in fata magazinului sau pe o bancheta. Radem si ne distram. Murad este foarte popular, il stie tot satul. Este un personaj foarte simpatic si indragit de localnici dar si de turisti.
Are un butic interesant si invadat de pisici.
Petrecem bine pana se lasa seara peste idilicul orasel. Mai bag o plimbare.
Urmeaza sa petrec o seara agreabila la un restaurant din port. Iar consum un sea bream delicios.
Noaptea mi-o voi petrece la pensiunea Selia unde am parte de conditii bune la un pret de doar 115TL. Day 16, am pedalat 55km.
Ziua urmatoare voi petrece o noua zi minunata la Gocek, statiunea de care m-am indragostit.
Traiasca florile si palmierii!
Mi se face dor de Italia tara sfanta unde era sa mor.
Deoarece va urma o saptamana de ploaie si din cauza dorului de tara imi cumpar un bilet de avion pt. Budapesta pt ziua urmatoare cu 170EUR. Voi dormi tot la Celia. Day 17, am pedalat 10km
Azi e ultima zi in Turcia. Pedalez 35km pe ploaie pana la aeroportul de la Dalaman unde la ora 20 iau avionul spre Istanbul. Pe aeroportul din Istanbul beau cea mai scumpa bere la halba din tur, doar 24TL.
Urmatorul avion il am dimineata spre Ungaria. Cateva ore dorm la sac intr-un colt mai retras pe aeroport. Day 18, am pedalat 35km. Dimineata urmatoare dorm cateva ore intr-un colt in aeroportul de la Budapesta. Apoi pedalez 25km pana la gara Keleti de unde iau un tren pana la Bekeschaba. In marele oras opresc sa mananc niste mancare chinezeasca la un local.
De aici pedalez pana la Gyula unde sarbatoresc cu o Borsodi.
Continui sa pedalez pana in Romania si ma opresc la o pensiune din Varsand. Day 19, am pedalat 50km. Dimineata ma decid sa ma intorc in Ungaria la baile de la Gyula unde stau si ma distrez toata ziua, biletul de intrare m-a costat 4200FT.
Conditiile sunt excelente.
Aici gust si un gulas excelent.
Apoi pedalez pana in Romania unde voi dormi la pensiunea Olimpia din Nadab unde ajung la 2AM. Day 20, am pedalat 50km. Azi va fi ultima zi de pedalat din tura. am doar 30 de km pana acasa. Ma prinde ploaia, e frig. Opresc la Seleus si gust o bere romaneasca dupa 9 luni de pauza. Day 21, am pedalat 30km.
In aceste 3 saptamani am spart suma de 1000EUR. A fost minunat! Traiasca cicloturismul!