Totalul afișărilor de pagină

vineri, 20 noiembrie 2015

2 - Expeditie pe 2 roti in Alpi 2009 (3600km in 40 zile) - partea 2 - Teribilul KITZBUHEL HORN!

Pe catarare mai sunt intrecut de cativa ciclisti. Dupa 8km de chin ajung in varf unde ma prinde o ploaie si se lasa ceata de nu mai vad nimic in fata mea astfel ca nu mai pot sa fac nici o poza. Cobor si o iau spre Zell Am See. Dupa 2 ore vremea isi revine si pot sa admir din nou peisajul alpin.
Inainte de Kitzbuhel ma pun cu cortul. Ziua urmatoare ma asteapta cea mai dura catarare din toata Austria si una dintre cele mai dificile din lume. Ma indrept odihnit spre teribila catarare trecand pe langa niste vile somptuoase.
In curand ajung la inceputul infioratoarei catarari. Ne aflam la 720m. De aici ma asteapta 1250m diferenta de nivel pe o distanta de 9,7km. Panta medie este de 12,9%. panta maxima este de 22,5%. Sa inceapa distractia! Am o Kona Sutra din 2008 incarcata cu 30kg. bagaje.
Inca de la inceput am pante incredibile cum sunt cateva bucati la noi in judet spre Schitul Feredeu.
Pe o astfel de catarare desigur ca inaintez cam incet dar constant cu cativa km la ora.
Dupa cativa km ajung sa am o panorama superba asupre muntilor din zona.
In departare se formeaza si niste ceata dar vizibilitatea e inca buna.
Zona e incredibil de frumoasa.
La o altitudine de 1670m se afla complexul turistic Alpenhaus. De aici mai sunt inca 3 km pana in varf iar panta este diabolica. Sunt probabil printre putinii ciclisti ai planetei care au facut catararea pana in varf cu bagaj de 30kg.
Putinii ciclisti intalniti aveau MTB si unii aveau cursiere performante dar toti erau fara bagaje, cel mult un rucsacel usor. Toti ciclistii erau occidentali.
Panta este infernala, nu este usor sa o urci nici pe jos.
Mi-a fost si mie greu sa cred ca reusesc sa dovedesc aceasta catarare incarcat cu atatea bagaje.
In departare vad hotelul Alpenhaus pana unde urca majoritatea turistilor.
Nu mai avem mult de urcat.
Ma mai intrece un ciclist.
Panta este tot mai dura pe masura ce ne apropiem de final.
Dupa un efort herculian si multa sudoare ajung in varf unde sunt fotografiat si aplaudat de niste turisti in varsta. De aici pot vedea impresionantele serpentine ce le-am invins cu bicicleta incarcata.
Bicicleta Kona Sutra s-a descurcat de minune. Aici merit si eu sa savurez o halba de bere si sa mananc ceva. Sunt un invingator, un membru de nadejde al clubului international de cycloclimbing BIG Challenge. am invins un BIG de maxima importanta! Oh yeah! Urmeaza coborarea care-mi uzeaza rau franele pe disc. In continuare ma bucur de un idilic traseu turistic spre orasul Worgl.
De aici mai pedalez cateva ore pe o pista ciclabila pana ajung in Innsbruck, unul din orasele mele preferate din Alpi. Aici ma plimb prin centrul istoric pe adevarate artere turistice pline de vizitatori din toate colturile lumii. Un chinez imi face o fotografie.
Ajung si la celebrul palat medieval care are un balcon aurit.