Totalul afișărilor de pagină

marți, 28 ianuarie 2014

28 - VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari)- EPISODUL 28(Spectaculosul Maltatal)

Ajung si la faimoasa cascada Fallbach care are o cadere de apa de cel putin 200m.
Aici se afla si un complex touristic si un muzeu.
In zona sunt si multe gospodarii de toata frumusetea.
Atmosfera aici este una bucolica extreme de placuta.
In continuare pedalez pe o superba pista ciclabila.
Pranzul care consta dintr-o conserva de sarmale si niste salam mi-l servesc intr-un loc fascinant langa raul Malta.
Ajung intr-o zona cu niste chei interesante.
Dupa catunul Koschach, drumul incearca sa urce vertiginous. Voi avea 15 km. de catarare dura. In curand ajung la o noua cascada numita Schleierfall.
Dupa inca cativa km. ajung la Klammmfall, ultima cascada importanta de pe traseu. De aceasta ma apropii sa o studies mai amanuntit.
Trec si printr-un tunel ingust si la un moment dat gasesc un copac cu niste flori superbe.
Urmeaza un nou tunel dar inainte de a-l aborda mai admir putin panorama.
Mai am cativa km. de urcat pana ajung la un lac de acumulare.
Catararea continua. Mai am de facut cateva serpentine intr-un décor alpin.
In fata ochilor mi se deschide in curand o frumoasa panorama asupra lacului. In departare vad si complexul turistic unde trebuie sa ajung.
Sunt fericit ca bicicleta mea m-a adus in asemenea locuri de vis. Sentimentul de a te bucura de frumusetile Alpilor cu ajutorul unei simple biciclete nu poate fi descries in cuvinte.
Mai dau la pedale cam 1km si ura, am ajuns la cel mai futurist si extravagant complex turistic din cate am vazut eu in Alpi. Arata ca si o nava spatiala sau ma rog ceva de genul.
Din pacate este un loc dedicat doar celor cu venituri substantiale. Sarmanii pot doar sa priveasca si nu au ce cauta aici. Pe aceasta catarare nu am vazut nici macar un singur ciclist spre marea mea mirare.
Mai admir putin peisajul din jur. Suntem inconjurati de munti ce depasesc pe alocuri 3000m. Cam putini turisti, sa fie oare acest complex turistic atat de scump! Suntem totusi in luna iulie si-n mijlocul Alpilor Austriei.
Urmeaza coborarea. La un moment dat trebuie sa opresc sa imortalizez o noua cascada interesanta.
Dupa vreo 13 km. de coborare ma opresc si eu la un restaurant unde nu-mi permit decat o amarata de supa pe care dau 3,5EUR. Mai sarbatoresc totusi si cu un spritzer mic. Am facut un traseu remarcabil azi.
In incheierea acestui capitol tin sa multumesc din suflet lui: Tiberiu Muntean, Sebastian Bulumac si Sebastian Hritcu - bunii mei prieteni sustinatori carora le datorez indeplinirea visului de a face cu bicicleta cele mai inalte pasuri in Alpii Austriei, Elvetiei si Italiei. Dumnezeu sa va ocroteasca dragi prieteni si sa va dea doar bine voua si celor dragi voua! Traiasca prietenia! Traiasca libertatea! Traiasca cicloturismul!