Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 1 februarie 2014

31 - VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari)- EPISODUL 31 (Pe valea raului MOLL si catararea spre Mallnitz)

Dimineata cand ma scol mai inspectez zona si observ si o insulita unde voi dormi data viitoare cand il voi revizita pe nea Friedl.
Ma amuz si de un Shaolin creat dintr-o buturuga.
Apoi admir lupta unor tauri.
Intre timp vine nea Friedl, ma seveste cu un cappuccino si un croissant. Ma roaga sa mai trec pe la el, imi ureaza succes si bucurie in tur iar la despartire imi face cadou o superba pereche de ochelari de soare de firma. Sunt impresionat pana la lacrimi de generozitatea domnului Friedl! Ramas bun prieten drag! Si imi continui drumul pe superba pista ciclabila.
Nu voi uita vreodata aceasta superba localitate turistica si locul cel mai idilic din ea - carciumioara si helesteul domnului Friedl, bunul meu prieten.
Imi continui drumul pe superba pista ciclabila care merge spre cea mai tare sosea alpina din intreaga Austrie. Peisajul este de vis si trecem si prin localitati pitoresti.
In dreapta mea sunt Muntii Reisseck cu varfuri de pana la 2985m.
Pedalez pe valea raului Moll.
Infrastructura este surprinzatoare si totul este foarte ingrijit.
Pe langa Obervellach peisajul este absolut divin.
Intalnesc si destui ciclisti care majoritatea se antreneaza pt. concursuri. Cel putin 90% din ciclistii intalniti in Alpi sunt posesori de cursiere si indoctrinati sa lupte pt. un timp cat mai bun la concursurile de profil.
Nu pot decat sa ma inclin cu deferenta in fata peisajului alpin din Austria. Ne apropiem de cel mai mare Parc National al Alpilor, de celebrul Hohe Tauern.
Din Obervellach incep sa urc spre o renumita statiune alpina si spre un nou BIG.
Dupa cativa km. cu panta serioasa vine si o portiune de cam 1km unde ma pot relaxa putin. In departare se vad deja varfurile inzapezite ale muntilor ce depasesc 3000m.
Apoi iar vine o portiune cu urcare serioasa si peisaje de vis.
Dupa 8km de catarare si aproximativ o ora de efort ajung in celebra statiune Mallnitz.
Aici exista un faimos tunel de 8500m pe unde se poate ajunge in Tirol cu un tren in care-ti poti ambarca chiar si masina.
Traversez statiunea si continui sa urc pe un traseu de o frumusete coplesitoare.
Pana la urma se termina asfaltul si continui pe un forestier inca 2km pana ajung la un lac glaciar.
In acest loc superb este momentul sa ma relaxez putin si sa admir frumusetea naturii.
In incheierea acestui capitol tin sa multumesc din suflet lui: Tiberiu Muntean, Sebastian Bulumac si Sebastian Hritcu - bunii mei prieteni sustinatori carora le datorez indeplinirea visului de a face cu bicicleta cele mai inalte pasuri in Alpii Austriei, Elvetiei si Italiei. Dumnezeu sa va ocroteasca dragi prieteni si sa va dea doar bine voua si celor dragi voua! Traiasca prietenia! Traiasca libertatea! Traiasca cicloturismul!