Totalul afișărilor de pagină

luni, 18 noiembrie 2013

18 - VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari)- EPISODUL 18 (Prin Serbia si reintoarcerea mea acasa)

In continuare dupa ce trec de orasul Sabac, trec prin sate pitoresti cu casute traditionale.
Intalnesc trandafiri din belsug, sarbii find iubitori de flori.
Serbia s-a dezvoltat, pe alocuri arata mai bine ca si Romania. Intalnesc si multe panouri publicitare de parca asi fi in Occident.
Dupa localitatea Irig am de urcat cativa km. pana in varful Parcului national Fruska Gora unde ma cinstesc la un local. Pana la urma vine o furtuna si ma imprietenesc cu un doctor betiv si batran care-mi face cinste si care ma cazeaza ulterior in vila sa tocmai in camera cu dansul. Petrec o seara minunata si o nopate de infern pt. ca mosul sforaie ingrozitor si nu ma pot odihni mai deloc. dar asta este viata. Ziua urmatoare imi vad de drum si-n apropiere de Novisad ma opresc la un restaurant unde mananc ceva delicios.
Ajungand in Novisad fac o poza cetatii din Petrovaradin situata pe celalalt mal al batranului fluviu.
De aici ma asteapta un traseu monoton de campie. Pe traseu intalnesc si adevarate covoare de flori.
Pedalez la greu cu vant din spate si dupa cateva ore de pedalat ajung in Romania unde un vames ma intreaba de ce nu utilez masina in astfel de calatorii. Nu am timp sa-i explic omului filozofia mea de viata si-mi vad de drum oprindu-ma in Jimbolia sa fac o poza unui zid desenat unde vad primele cuvinte in limba natala dupa ceva vreme petrecuta printre straini.
Prin centrul orasului pot admira si o superba statuie.
In acest oras am ocazia sa intalnesc un cuplu de francezi care se intorceau dintr-o tura mai lunga de un an de zile. Veneau din Japonia si China. Ne-am oprit la o bere sa mai povestim. Mi-a placut mult de acesti indrazneti tineri.
Vine momentul sa servesc si eu o pizza.
Mai pedalez 2 ore si ajung in Timisoara unde sunt primit foarte bine de un prieten Liviu cu care am facut multe ture in anul 2010. Pt. inceput ma alatur si eu grupului de alergoturieni si alergam cativa km pe langa raul Bega. Sunt bucuros ca mai intalnesc si sportivi. Apoi ramanem la o bere si o poveste pe un vapor restaurant. Aici sunt ajutat si cu o donatie de catre Elod - un bun crestin, pasionat de sport. Salutari prieteni timisoreni!
Liviu ma cinsteste cu o excelenta ciorba de burta si niste beri de calitate!
Apoi mai petrecem pe la alte restaurante cu beri bavareze pana pe la miezul noptii. In continuare sunt condus la o pensiune unde deja Liviu mi-a platit o camera. Aici mai stam la niste beri si niste povesti pana pe la 2AM cand e timpul sa mai si dormim. Ziua urmatore alt prieten Tibi, imi vireaza niste bani in cont sa mai zabovesc inca o noapte la aceasi pensiune si iar chefuiesc cu Liviu! Salutare dragi prieteni si va raman recunoscator!
Si dupa 2 zile excelente e momentul sa o mai tai spre casa. Mai am 120km de pedalat pana acasa, o nimica toata. Ajung in Ineu pe noapte impreuna cu un prieten - o radasca de toata frumusetea!
Si uite asa dupa ce am pedalat mai bine de 4000km in 45 zile prin 11 tari. E momentul de o mica pauza de recuperare inainte de atacarea marilor pasuri alpine, inainte de a ne indeplini visul si a face cele mai inalte pasuri din Italia, Austria si Elvetia (in Franta deja am bifat aceste pasuri in anii trecuti) Traiasca cicloturismul si oamenii care stiu sa se bucure de acest mod de viata!
Pe data de 25 noiembrie am avut surpriza sa primesc o carte postala tocmai din China de la cuplul de francezi: Anais si Romain care fac turul lumii si care i-am intalnit in Munte Negru langa Budva.
Acesta este mesajul transmis. Va sugerez sa intrati pe siteul lor si sa va bucurati sufletele.
In incheierea acestui capitol vreau sa Multumesc din suflet celor care m-au sprijinit sa fac si aceasta aventura.Multumesc lui Dumnezeu ca m-a ocrotit din nou. Multumesc parintilor Dan si Mariana ca m-au inteles si sustinut mereu. Si acum multumesc prietenilor sustinatori care au fost numerosi si inimosi. Multumesc din suflet lui: Teodor Dobrinescu, Bogdan Cristea, Adina si Zoltán Márton - http://Z0ltan77.com/ , Sergiu Havasi, Liviu Marunceac -http://livstorm.blogspot.ro/, Tibi Muntean, Sorin Liubarschi, Bogdan Banica, Valkai Elod, Florin Leonte, Horia Nitu si tuturor celor care m-au ajutat.In Romania cel mai bine am fost primit la Timisoara, Campina si in capitala. In Balcani cei mai primitori oameni au fost in Serbia, Bosnia si Macedonia. Accesand linkul urmator puteti viziona o emisiune Tv in care-mi povestesc aventurile din penultimul meu mare tur europen si din cariera mea de cicloturist! http://forum.stelici.ro/viewtopic.php?f=51&t=2578

Traiasca veloaventurile mele balcanice!