Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 28 aprilie 2010

Tudor Gheorghe - Simbol al sufletului si al valorii spirituale romanesti. Sa aveti primavara in suflet romani de pretutindeni!

Turul pascal 2010 (1 - 14 aprilie)
























Salut prieteni,

Azi m-am intors din prima tura mai importanta din acest an. Am pedalat prin Crisana, Ardeal, Oltenia si Banat.
In total am pedalat cam 1000km in 14 zile.
A fost o tura de vis. Primele 5 zile am fost cu un prieten din Timisoara pe ruta Covasant - Siria - Ineu - Gurahont - Varfuri - Brad - Hunedoara (aici am avut bucuria sa ne intalnim cu AdiFlorin, important ciclist din zonA care m-a impresionat prin infatisarea sa de brav ciclist si superba sa cursiera Orbea care mi-a adus aminte de bicicleta presedintelui Clubului BIG Challenge, Daniel Gobert, care avea exact o astfel de bicicleta anul trecut si mi-a imprumutat-o sa fac o catarare BIG in Germania)
In continuare am luat-o spre Hateg. Aici ne-a prins noaptea de inviere la Hanul Bolestilor pe care-l recomand tuturor. Apoi am luat-o spre Petrosani - Tg Jiu - Baia de Arama. De aici am pedalat pe ploaie pana la Herculane (aici m-am despartit de Liviu ca eu am vrut sa stau 2 zile la bai fierbinti). Primele 5 zile au fost superbe, Liviu este un cicloturist versat si bine antrenat si-i multumesc ca m-a suportat si a platit 3 pensiuni.
In continuare am pedalat singur pe ruta: Herculane - Orsova - Moldova Noua - Oravita (aici am stat 2 zile la un prieten Raul, un tanar ciclist de o mare valoare si bun potential. Impreuna am facut catararea spre Manastirea Calugara (pantade pana la 25%), M-a impresionat mult Raul ca a reusit sa urce panta cu un MTB modest.
Apoi am plecat spre Comoraste - Doclin - Bocsa - Berzovia - Buzias - Topolovatu Mare ( apoi am avut marea bucurie sa pedalez cu maestrul Stefan Hodi, care a venit sa ma intampine. M-a dus la el acasa si m-a omenit deosebit. Sunt marcat si inca emotionat de aceasta intalnire care-mi va schimba viata. Familia Hodi este absolut superba, mai ales mezina scumpa mica de Aly. Adorabila familie. Va respect si va iubesc! Multumesc maestre Hodi pt tot!
Apoi am pedalat spre casa pe ruta: Tipari - Balint - Bodo (pana aici m-a insotit maestrul Hodi care mi-a povestit multe din turele lui si mi-a dat multe sfaturi bune. In continuare am traversat podisul Lipovei pe ruta Bethausen - Ohaba Lunga - Zabalt, apoi pe valea Muresului spre Lipova si am continuat spre casa trecand prin Siria.

A fost o tura fantastica pe care o dedic generosului sponsor, domnului Gabi Nicolae, Team Manager Team Dakar Romania a carui sponsorizare mi-a acoperit cheltuielile pe 5 zile din aceasta tura de 14 zile.

cu prietenie,
Claudiu, Membru al Clubului Sportiv Gratzu, Batesaua, BIG Challenge, Unione Internationale dei Cicloscalatori