Totalul afișărilor de pagină

duminică, 28 septembrie 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 16 - CROATIA - SUPERBA COASTA A DALMATIEI

In port se afla chiar si o corabie de lemn.
Dar vedem de asemenea si multe ambarcatiuni moderne.
Spre iesire din oras trec si pe sub un viaduct enorm.
Urmeaza o catarare si ajung pe acel viaduct de unde am parte de un peisaj de vis.
In departare se vad mai multe insule.
Observ si 2 vase de croaziera de mari dimenisiuni.
Imi continui drumul pe Coasta Dalmata.
Vremea este perfecta iar apa marii impecabila.
Trec si prin mici asezari turistice de un farmec aparte.
Zona este pur si simplu sublima, un adevarat regal pt. turisti.
In statiunea Slano ma opresc sa fac o binemeritata pauza. Pt. inceput admir o flora interesanta.
Apoi merg in port unde zaresc multi turisti straini care se vor imbarca pe un vas impreuna cu bicicletele lor sa mearga sa pedaleze pe insule.
Dupa ce ma odihnesc putin e momentul sa-mi continui drumul prin acest paradis.
Nu mai am mult pana ajung in Neum, singura statiune din Bosnia de la Marea Adriatica.
Aici preturile sunt mult mai bune ca pe Riviera Croatiei. Voi petrece o seara agreabila la un restaurant, apoi voi dormi cu sacul de dormit in incinta restaurantului.
E momentul sa fac si eu o baie si sa mai zabovesc prin statiune.
La pranz ma cinstesc cu o delicioasa pizza cu fructe de mare.
In timp ce mancam si savuram ceva de baut pe terasa restaurantului, stihiile naturii se dezlantuiesc, incepe potopul, o furtuna se abate peste statiune.
Dupa vreo 2-3 ore dupa ce vremea se linisteste, imi iau ramas bun de la Adriatica si de la palmieri si voi porni spre nord prin Bosnia, directia Mostar.
Incepe o catarare zdravana, muntii ma asteapta din nou.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu