Totalul afișărilor de pagină

duminică, 9 august 2020

4 - Expeditia Dor de Dolomiti 2020 (2500km in 34 zile)

Spre Fulopszallas am parte de un drum cu multa umbra si trafic redus.
Intalnesc si campuri inflorite.
Sint un mare admirator al florilor. Probabil ca intr-o viata anterioara am fost o floare.
Bagajul atarna greu pe Bubulina mai ales rotile ungurului.
Urmeaza cam 20 km draconici pe DN52, un drum plin de tiruri cu multe denivelari si cam ingust, un adevart cosmar pentru biciclisti. Dupa o ora de chin ajung in Solt unde incepe o lunga pista ciclabila pana in Dunafoldvar. Sunt salvat!
In curand ajung la un local pe care-l stiam de mai demult. Aici mereu am oprit sa sevesc o pita cu untura si ceapa. Nu mica mi-a fost stupoarea sa constat ca pretul la aceasta delicatete care-mi aduce aminte de sarmana-mi copilarie s-a triplat. Acum o felie costa 350FT. In urma cu cativa ani aceasi felie costa 120FT. Apa minerala soda a ramas la acelasi pret 10FT pt 10dl, adica 50FT pt un pahar mare. 1EUR costa o felie de paine cu unsoare in Ungaria, un pret decent asadar!
Pe la Dunafoldvar trec Dunarea pe un pod si de aici voi pedala pe DN61, un drum mult mai putin circulat ca DN52 si de o calitate excelenta. Ma prinde nopatea dar insist sa mai pedalez inca 30km pana in Igar unde stiam eu un loc de campare. Din pacate nu mai gasesc acel loc si din cauza oboselii ajung sa campez intr-o padure deasa la vreo 2 km dupa Igar. Locul nu este prea bun de cort, cu denivelari iar cand dormeam mai bine ma viziteaza o cartita sau un animal subteran care incearca sa faca o gaura sa iasa exact sub mine. Ma sperii dar realizez ce s-a intamplat. In continuare din cauza fricii caci am auzit multe animale salbatice voi avea si un cosmar in care imi apare oamenii gheturilor vesnice. Aud in vis Beware Ice men are coming. Stiu ca suna cam ciudat dar cateodata visez in limbi straine. Mi-a placut sa citesc si sa studiez iar cicloturismul imi satisface ravna si setea de cunoastere. Pana la urma matrezesc cu bine dimineata.
Day 5) Igar - Zamardi Am parte de un traseu de podis cu catarari si coborari si cu multe lanuri de floarea soarelui si porumb.
Intalnesc primul cicloturist care pedala in directie inversa. Din pacate intalnesc un caprior rapus de un tir in noaptea precedenta. Ma doare mult sa vad animale salbatice sau domestice lovite si ucise de vehicule. Ma doare sa vad ce a adus epoca vitezei, graba individului contemporan in drumul sau spre castigul material in detrimentul celui spiritual.
Dupa nici 2 ore de pedalat plus o pauza de 30min sa mananc un gyros, ajung la Balaton, realizandu-mi un nou vis. Sunt la Balatonvilagos, de aici am o super panorama asupra lacului.
Ce zi frumoasa avem! Lacul este imens!
Pedalez cativa km si va urma o mica hidratare, o pauza de masa si admir un trenulet pentru turisti.
Este momentul sa ma relaxez la Siofok care reprezinta un fel de Mamaia a Ungariei. Apa este excelenta, atmosfera de vis.