Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 19 iulie 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 3 - SERBIA

Peisajul ne invita sa facem multe poze.
La Donji Milanovac savuram o portie delicioasa de cevapi.
Ne plimbam apoi prin oras si ajungem la o frumoasa sculptura a unui mamut.
Ne prinde in curand noaptea si campam in apropierea orasului langa Dunare. Giani si Florin isi monteaza corturile iar eu prefer sa dorm la sacul de dormit si admir stelele pana la miezul noptii.
Ne continuam drumul. Dupa ce mai pedalam cativa km. intalnim un tap superb.
Zona este ideala pt. cicloturism.
In curand avem de urcat un deal. Sunt 3km de ascensiune pe care ii parcurgem relativ repede. Florin este in mare forma si este un adevarat catarator.
Avem de trecut prin multe tunele azi. Vremea este agreabila.
Langa Golubac putem admira o cetate medievala.
Dupa Golubac ne luam ramas bun de la Dunare si pedalam spre Turija, spre Muntii Stara Planina. Incep catararile, avem parte si de rampe de 15% pe care spre mirarea mea le urca chiar si Giani in ciuda bagajului voluminos. Bravo amice! Esti tare!
Pe traseu ne prinde ploaia astfel ca decidem sa campam langa un sat in apropiere de Turija. Eu fac si o pana pe care mi-o voi rezolva abia ziua urmatoare.
Urmeaza un traseu interesant dar cam salbatic spre Kucevo.
Avem ceva de urcat spre Majdanpek, un oras montan langa care putem admira un lac neobisnuit. Peisajul este parca de pe alta planeta. De ce sa bat drumul pana in Iran cand la 2 pasi in Balcani gasim toata geomorfologia necesara sa fiu un cetatean satisfacut?
Eu si cu Florin ne miram cum pot oamenii in marea lor lacomie sa distruga natura.
Giani a ramas in urma iar noi am mers la un Fastfood unde intr-un tarziu apare si Giani spre bucuria noastra. I-am trimis un SMS in prealabil sa stie unde suntem.
De aici avem o frumoasa catarare si pe drum ne rupe ploaia. Reusesc totusi cu greu sa fac o poza asupra orasului Majdanpek.
Pana in Rudna Glava suntem uzi loarca dar avem marele noroc sa intalnim la un local un om minunat care ne invita sa dormim intr-o cabana, ne face cinste niste bere si chiar ne face si un foc sa ne uscam hainele. Sa traiesti Denis! Nu te vom uita! Dormim ca la mama acasa in cabana din imagine.
Ziua urmatoare ne asteapta un traseu interesant cu multe zone carstice dar si ceva catarare.
Bucurosi si incantati pedalam fericiti prin acest paradis natural inflorit si inverzit.
Ajunsi in Zajecar vizitam centrul istoric iar apoi mancam ceva la un local in asteptarea mereu intarziatului Giani.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu