Totalul afișărilor de pagină

luni, 30 decembrie 2019

21)- Romania - Cipru pe 2 roti 2019 (3800km in 62 zile)

Cobor in satul Yakacik unde voi campa intr-un parc.
Day 42) Yakacik - Anamour - Bozyazi - Aydincik Aici in Yakacik intalnesc o frumoasa plantatie de bananieri si niste arbori foarte contorsionati.
Urmeaza o noua zi cu multa catarare.
Opresc in Bozyazi sa mananc o pida.
In statiunea Tekeli stationez mai mult si ma pun cu cortul dupa un boschete pe un camp aproape de zona litorala. Pe la miezul noptii ma trezesc cu 3 jandarmi care m-au izgonit de acolo zicand sa merg la hotel. Mi-am strans lucrurile si buimac am dat la pedale pe un traseu cu cateva catarari de 15% si pe un drum cu multe tiruri. Dupa o ora de chin ajung in Yenikas unde cunosteam o romanca casatorita cu un turc. Am dat sa ma introduc intr-o dugheana de-a lor si a venit turcul care a sculat-o pe nevastasa si mi s-a permis sa dorm in aceasi locatie ca anul trecut.
Day 43) Aydincik - Akdere - Tasucu Incep ziua cu o catarare sustinuta.
Am parte iar de peisaje de vis.
Ultimul tronson de pedalat prin Turcia ramane spectaculos.
Zona este salbatica si traficul redus.
D400 ramane unul dintre cele mai ciclabile drumuri din viata mea cu o infrastructura admirabila. Ajung la Tasucu de unde iau bacul spre Girne. La ora 23 ma imbarc iar la 8 dimineata sunt in Girne, Republica Turca a Ciprului de Nord. Costul biletului a fost de 190TL, cu 80TL mai scump ca anul trecut.
Day 44) Girde - Nicosia Azi traversez Muntii Besparmak si ajung in Nicosia unde petrec bine. Ulterior dorm la sac in capitala langa o biserica.
Day 45) Nicosia - Tseri O noua zi in care ma simt bine si voi dormi la cort langa Tseri.
Day 46) Tseri - Agia Varvara - Larnaka - Dhekelia Mai o pizza cu fructe de mare, mai o bere Keo, viata e frumoasa!