Totalul afișărilor de pagină

duminică, 13 ianuarie 2013

37 - VeloTurul Europei 2012 (9000km in 123 zile prin 17 tari)- partea 37 ( Prin Ungaria si revenirea in tara muma)

In Bacsalmas nimeresc la un restaurant cam scump unde o simpla ciorba de guyas ma costa 1250FT. Cand am vazut cat ma costa si sticla de bere Amstel mi-a stat ciorba in gat.
Apoi am mers la periferia localitatii la un bar ieftin unde s-au legat 2 tineri turbulenti de mine. Dupa ce le-am dat niste tigari si m-au oripilat cu intrebarile, am taiat-o la sanatoasa. Am pedalat pe noapte vreo 3km apoi m-am pus cu sacul de dormit intr-un camp de porumb recoltati. In timpul noptii m-a vizitat o vulpe, cerul a fost foarte instelat dar a fost cam racoare. Dar vine si dimineata si abia astept sa ma indrept spre casa.
De la Melykut intru in DN55, un drum destul de circulat, cam ingust si cu multe tiruri. Pedalez 40km in stres pana ajung in Morahalom de unde am parte de o pista ciclabila.
A venit, a venit toamna! Si ce frumos vesmant a asternut pe copaci. Carpaticus era satisfacut dupa un asemenea megatur european.
Of, cand vom vedea si-n Romania astfel de piste ciclabile?
Cu cativa km. inainte de intrarea in Szeged ma opresc la un restaurant select. Stau la terasa si admir o caruta veche si multa vegetatie.
E momentul sa comand o savuroasa portie de guyas acompaniata de o excelenta bere Zlaty Bazant.
Dupa ce ma mai cinstesc cu niste bere, e momentul sa mai pedalez cativa km. si iau bacul peste Tisza.
Pe rau zaresc o superba barca cu motor.
Iata-ma asadar trecand cel mai mare afluent al Dunarii de care sunt atat de atasat.
Interesant acest bac. In Ungaria se intalnesc destule exemplare.
In Mako ma prinde noaptea la o berarie, vrajesc niste tineri cu aventurile mele apoi merg la o excelenta pizzerie.
Apoi pedalez pe noapte inca mai bine de 30km pana la Mezohegyes unde dorm cu sacul de dormit sub un gorun chiar in localitate. Noaptea ma viziteaza un arici mai uratel decat cel de la lacul Neuchatel.
Si uite asa s-a desfasurat ultima noapte din una dintre cele mai tari expeditii realizate vreodata pe batranul continent. Iata-ma la doar 6km de scumpa tara unde am vazut lumina zilei.
La revedere Ungaria! Pe curand drag Occident!
Si uite asa Carpaticus intra triumfator in Romania pe la vama Turnu. Bun venit Romania! In Iratosu ma opresc sa cheltui ultimii banuti. Bun venit bere Ursus in care ne-am nascut!
Si iata asadar dupa mai bine de 9000km pedalati in 123 zile prin 17 tari europene Carpaticus ajunge teafar si fericit la casa parinteasca din orasul Ineu. Aici ma astepau cu toti dar in special catelusa mea Candy care era in al 9-lea cer cand m-a vazut. La fel ca si subsemnatul calator.
In incheiere tin sa le multumesc mult tuturor oamenilor inimosi din toate tarile Europene (ati auzit bine, chiar in toate tarile am fost ajutat cu cate ceva, macar cu o vorba buna). Multumesc din suflet si prietenilor care m-au ajutat cu donatii consistente. Amintesc aici pe: Razvan Anton - Canada, Ovidiu Burghelea, Florin Laszlo - Italia, Carmen si Titi - Olanda, Markus - Austria, Catalin Cuculas - Bucuresti, Camelia - Timisoara, Zoltan Marton - Bucuresti si un misterios prieten din Anglia! Va multumesc frati dragi si buni ai sufletului meu! Dumnezeu sa va rasplateasca insutit si sa ne revedem sanatosi! Datorita voua, oameni cu suflet, oameni minunati, un est european, un roman, si-a indeplinit un mare vis. Dumnezeu sa va binecuvanteze! Amin! cu respect si prietenie, Va pup pe pormoneu, Claudiu Moga alias Pantani Carpaticus