Totalul afișărilor de pagină

luni, 4 septembrie 2017

3 -TURUL BALCANIC 2017, 2550km in 35 zile prin 4 tari (Muntii Bihorului) - 3

Sunt in patria coniferelor.
Valea Ariesului este mereu surprinzatoare.
Ajung in Abrud si ma voi pune cu cortul la marginea localitatii. Day 4, Abrud - Alba Iulia, 31 iulie, 84,5km Vizitez putin centrul istoric al urbei.
Unele cladiri necesita restaurare.
Urmeaza o frumoasa catarare, am de facut pasul Bucium. Trec prin sate pitoresti.
Dupa cativa km de urcare ajung la Monumentul Drumarilor realizat in memoria muncitorilor care au construit acest drum in urma cu un secol si jumatate.
Din pasul Bucium urmeaza o lunga coborare spre Alba Iulia. Pe traseu sunt oprit de un domn care-mi face cu mana sa opresc. Ma intalnesc cu 2 cupluri de oameni minunati, pasionati de ciclism dintr-o localitate de pe langa Campina, jud. Prahova care se aflau la o tura prin Apuseni. Este vorba despre Liviu Ungureanu si prietena sa si Mihaela Bondoc si prietenul sau. Ma primesc cu caldura si entuziasm. Cred ca sunt oamenii cei mai bucurosi sa ma intalneasca din tot sezonul 2017. Discutam putin, le povestesc putin despre turele mele si nefericitul accident din Italia si la despartire primesc cate o modica donatie de la fiecare cuplu in parte. Liviu chiar mi-a promis ca-mi va upgrada bicicleta daca trec pe la el prin Prahova. Tin sa le multumesc mult si ma bucur enorm ca ne-am intalnit. Merg mai departe si constat ca a mai rasarit cate o pensiune.
Pe valea Ruja zaresc un castel fantomatic.
Cobor usor pana in orasul Zlatna unde sunt uimit de noul look al urbei. S-a construit o alee noua foarte frumos amenajata.
Aleea este flancata de o vegetatie luxurianta.

2 -TURUL BALCANIC 2017, 2550km in 35 zile prin 4 tari (Muntii Codru Moma si Muntii Bihorului) - 2

Uneori calitatea drumului lasa de dorit dar traseul e perfect pt MTB fara bagaje.
Intalnesc si batracieni.
Rozalina se descurca de minune.
Pe ultima parte a catararii traseul este tot mai salbatic. Intalnesc multi mesteceni.
Admir si niste ferigi imense.
Drumul e plin de denivelari si pietre.
Dar in curand ajung in varful pasului unde intalnesc niste indicatoare noi.
Vor urma 14km de coborare spre localitatea Sustiu pe un drum cam prost. Voi fi prudent asadar. Cand ajung la un drum mai bun aproape de catunul Ursesti intalnesc o turma de capre nesupravegheata iar dobitoacele o rup la fuga cand ma zaresc.
Din localitatea Sustiu ies in drumul european E79, poedalez 5 km pe el pana in localitatea Lunca de unde cotesc la dreapta spre Arieseni. Urmeaza o usoara catarare pana in Baita. In satul Fanate opresc sa admir o biserica de lemn. Oficial aici este intarea in Parcul Natural Muntii Apuseni.
De la iesire din Baita incepe catararea adevarata, voi avea 13km de serpentine pana sa ajung in drumul de culme. Peisajele sunt pitoresti.
Din Vartop urmeaza catararea, voi opri la Pensiunea Mama Uta unde voi petrece o seara agreabila. Apoi ma pun cu cortul in apropiere.
Day 3, Garda de Sus - Abrud, 60km. Foarte tarziu ma scol si la iesire din localitate opresc la un restaurant unde servesc un pastrav cu mamaliguta.
Urmeaza sa pedalez pe Valea Ariesului, prin Tara Motilor, taram de legenda unde m-am simtit bine in fiecare an. Peisajele vorbesc de la sine despre frumusetea fara de seaman ale acestor locuri.
Sunt in patria coniferelor.

1-TURUL BALCANIC 2017, 2550km in 35 zile prin 4 tari (Muntii Codru Moma) - 1

Protagonist - Pantani Carpaticus, cicloturist autohton
bicicleta Dulcinea Rozalina - campioana judetului Arad la ture cicloturistice
In 28 iulie in timpul unei ture de antrenament prin zona, la Silindia mi se pune pata sa ma intorc spre casa si tarziu la ora 17 deja o pornesc catre Moneasa cu gandul sa ajung in insula Thassos sa incep o viata noua, sa-mi caut un loc de munca pe Insula de Smarald. Imi iau la revedere de la dealul copilariei mele, de la dealul Mocrii. Va marturisesc caci pedalez si fac ture ca sa ma reintorc in copilaria apusa macar prin intermediul visarii si al emotiei traite. Day 1, Ineu - Silindia - Ineu - Moneasa, 76km
Felicit si multumesc domnului primar al Ineului, Calin Abrudan pt. drumurile excelente prielnice ciclismului din zona noastra.
Prima oprire o fac la Dezna unde in varful unui deal se afla ruinele unei vechi cetati medievale.
Aici gasesdc un scurt istoric al cetatii, o harta si o poza veche a cetatii.
Tot aici s-a amenajat un frumos loc de popas.
Mai am cativa km de pedalat pe un drum in usoara catarare intr-o zona impadurita.
Ajung in statiunea Moneasa unde am parte de o seara agreabila. Tarziu ma campez in locul meu preferat.
Day 2, Moneasa - Garda de Sus, 80km Dimineata ma trezesc inconjurat de masini, Moneasa gazduieste Festivalul Clatitelor in acest weekend.
Dupa un mic dejun frugal pornesc la drum, de la iesire din statiune avem drum nemodernizat.
Urmeaza 10km de catarare.
Mai fac cate un mic popas sa imortalizez flora diversa.
Iata si niste brusturi imensi.