Totalul afișărilor de pagină

luni, 3 august 2020

2 - Expeditia Dor de Dolomiti 2020 (2500km in 34 zile)

Aici intalnesc un arbore cu flori superbe.
Comit gresala de uit sa-mi cumpar apa si voi face sete dar peste o ora de chin gasesc o benzinarie si ma salveaza un suc.
Voi dormi la cort intr-o padurice intre Szentes si Csongrad. M-au rupt tantarii.
Day 3) Szentes - Bugac Dimineata imi pun o peruca de mascarici in cap sa ma distrez putin.
Studiez niste melci.
Pedalez pe o ciclabila pe un dig pe langa Tisza. E foarte cald, cam 35 grade Celsius.
Ajung la Tisza, marele afluent al Dunarii.
Ma opresc inainte de Csongrad sa mananc un hamburger la 750FT si sa beau o bere la 350FT. Kobanyai e preferata mea, o bere usoara cu doar 4,3% alcool.
Continui sa pedalez pe DN 451 pe un traseu monoton de pusta pana in orasul Kiskunfelegyhaza. Nu este un secret ca am plecat de acasa de aceasta dat cu un buget printre cele mai modeste din viata mea, adica doar 350EUR, fiind lovit de Covid, tinand cont ca mi-am pierdut locul de munca din Cipru. De asemenea am plecat fara echipamentul necesar. Nu aveam la mine nici macar o camera de rezerva si nici lipici si petece. In plus frana pe spate nu functiona. Asa ca nu este de mirare ca m-am trezit in a 3-a zi in orasul Kiskunfelegyhaza ca mi se blocheaza si frana pe fata si ca practic bicicleta devine nefunctionala. Oare cum voi ajunge pana in Alpi in aceste conditii? Norocul imi surade si la un magazin de biciclete din localitate, patronul imi serviseaza bicicleta gratuit, imi rezolva franele, imi face reglajele necesare si impresionat de povestea mea si bugetul precar imi doneaza si 2 roti cu 2 camere pline in ele. Iata-ma ca m-am scos! Dar vai cat o sa am de carat! Multumesc oamenilor care mai au suflet in aceasta lume materialista! De acum inainte asa va arata bagajul meu!
Aici prin centrul orasului intalnesc arbori de poveste.
Interesante protuberante au dezvoltat acesti copaci bizari.
Nu voi uita niciodata acest oras si pe ungurul binefacator. Ma voi intoarce sub auspicii mai favorabile!
De aici o iau spre Bugac pe un drum secundar. Ma prinde ploaia pe drum.
Opresc in Bugac la un local sa ma hidratez si sa ma adapostesc de ploaie. Sunt deja tot ud. Ulterior ma pun cu cortul intr-o padure langa localitate. Constat cu mahnire ca voi ramane si fara farul pe spate care nu se mai stingea. Adica se va consuma bateria in curand pt. ca refuza sa se mai stinga. Sunt nevoit sa-l iau jos sa nu fiu depistat, sa nu atrag atentia.

1 - Expeditia Dor de Dolomiti 2020 (2500km in 34 zile)

Protagonist - Pantani Carpaticus, cicloturist roman
Velodromaderul - Bubulina, la a doua expeditie internationala alaturi de stapan
Salutare prieteni! Day 1) Ineu - Bekeschaba. Iata vine ziua de 27 iunie cand ma sui pe Bubulina si o tai spre Dolomiti. Mi s-a facut dor de Alpi si a venit momentul pentru o noua cicloaventura. Pornesc din Ineu cam tarziu pe o canicula mare directia Varsand. La Sintea Mare fac o pauza de hidratare si discut cu niste sateni despre noua mea provocare si despre cum e traiul pe la noi. Inspre Chisineu Cris avem o ciclabila deplorabila.
Gasesc o cismea sa-mi astampar setea.
Romania rurala este destul de saracacioasa.
In Chisineu-Cris opresc sa-mi schimb niste lei in forinti si sa-mi incarc bidonul cu apa.
Aici imi aduc aminte de omul politic si memorandistul Mihai Veliciu, fiu al Sepreusului, comuna din apropiere.
Ma prinde apusul la Socodor unde-mi aduc aminte de marele scriitor Ioan Slavici. O lume fara cultura si un popor care nu-si cunoaste trecutul este ceva destul de trist. Traiesc pentru arta, sport si cultura iar cicloturismul ma ajuta enorm in acest sens.
Ies din tara pe la Varsand, chiar la intrare in Gyula am parte sa surprind un bursuc care traverseaza strada prin fata mea. Pedalez ca sa ma bucur de natura si sa simt plenar existenta. Pedalez, depun efort, deci traiesc! Continui calatoria pe E44, un drum de mai proasta calitate decat cel din Romania spre Varsand DN79A care este perfect. Pe langa Bekeschaba gasesc un gang cu picturi murale.
Imi amintesc deprima mea tura internationala din urma cu 13 ani cand am oprit tot in acest gang dar erau alte murale. Totul este schimbator pe pamant.
Opresc la o benzinarie non-stop si dau 1000FT pe un sandwich modest care nici nu-mi place caci era cu paine de cereala. Insa berea Dreher este buna si la un pret decent 350FT adica 1EUR. Ma voi relaxa aici.
Day 2) Bekeschaba - Szentes. Voi dormi in zona la sac sub un nuc.
Ma trezesc pe la amiaza si merg la restaurantul Panorama din imediata apropiere sa mananc o delicioasa ciorba de gulas.
Pana la Kondoros pedalez pe drumul principal, dar incep sa apara pistele ciclabile.
Pentru aceste piste si infrastructura bike friendly, am ales sa pedalez din nou spre Occident.
De la Kondoros o iau pe un drum secundar spre Szentes trecand prin Fabiansebestyen. Aici fac un mic popas sa admir arhitectura.