Totalul afișărilor de pagină

joi, 22 decembrie 2016

2- TURUL CIPRULUI pe 2 roti - 2016, Ep. 2

Ma prinde noaptea si mai pedalez pana in statiunea Pissouri unde mananc o pizza Venetto cu doar 8EUR la restaurantul cu nume omonim. Urmaresc la televizor muzica traditionala cipriota, beau niste bere Carlsberg si pe la ora 22 pornesc la drum sa-mi caut loc de campare. Dupa vreo 2km ajung la locul dorit. Dorm bine si iar temperatura in timpul noptii a crescut simtitor, dovada ca iar sunt pe langa mare. Ziua urmatoare pot sa observ frumosul loc unde am dormit. In fata mea pe un deal este cocotat un sat prin care voi trece in curand.
Dupa o scurta dar abrupta catarare ajung in curand la drumul principal B6 care este paralel cu autostrada A6 si merge pe langa mare.
Vremea este perfecta de pedalat.
Am parte de multe urcari si coborari intr-un decor natural generos.
La un moment dat in departare observ stanca langa care se spune ca s-a nascut Afrodita din apele marii.
Urmeaza o coborare pana ajung la Petra tou Romiou, legendarul loc unde s-ar fi nascut zeita. In apropiere este un complex turistic cu preturi cam exagerate astfel ca micul dejun poate sa astepte.
In curand ajung la un Fast-food situat intr-o rulota la marginea drumului, unde cu 5EUR mananc un sandvis excelent si beau un cola.
De aici mai pedalez doar o ora pana ajung in Paphos unde poposesc pe o plaja paradisiaca.
Aici intalnesc si o biserica foarte frumoasa.
E momentul pt. un popas spiritual.
Pictura este bine executata.
Pe cupola este reprezentat Mantuitorul.
Sfantul Gheorghe este si el prezent.
De aici voi merge la o banca sa-mi scot niste bani iar apoi poposesc in port unde admir mai multe ambarcatiuni.
Aici se afla si o cetate medievala.
In zona intalnesc o sumedenie de palmieri.
Ma mai plimb prin oras pana ma prinde noaptea. Restaurantele din port imbie turistii cu fructe de mare si alte minuni.
Mananc si eu un peste si apoi gasesc niste bere Stella Artois la halba cu doar 2,5EUR pret comparabil sau chiar mai ieftin cu ce gasim in Romania. E momentul sa ma cinstesc putin cu berea mea preferata.
Tarziu e cazul sa ma retrag la cort pe un teren langa oras. Pe la 2AM ma surprinde o violenta furtuna care tine cam 30min. Spre surprinderea mea cortul a rezistat cu succes desi am crezut ca ma vor spulbera rafalele de vant si puhoiul diluvian. Dar dimineata nu intarzie sa soseasca si soarele e din nou pe cer.
2 video https://www.facebook.com/claudiumoga/videos/vb.1361182079/10211400746478635/?type=3&theater https://www.facebook.com/claudiumoga/videos/vb.1361182079/10211397295072352/?type=3&theater